COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

16 de maig 2012

Kazushi Ono, director principal de l'Òpera de Lyon

Descrit com “una de les ments musicals més fascinants del nostre temps” i “un fenomen” (Le Figaro) Kazushi Ono és Director Principal de l'Òpera de Lió des del començament de la temporada 08/09. En la seva primera temporada va col•laborar en les produccions de The Gambler de Prokofiev i Lulu de Berg, altament apreciades i aclamades per la crítica. En la passada temporada 09/10 va dirigir Manon Lescaut de Puccini i l'estrena mundial de Emilie, el nou treball de Saariaho.

La carrera de Kazushi Ono ha passat per nombrosos llocs d'alta responsabilitat, incloent Director Principal de l'Orquestra Filharmònica de Tòquio (1992 - 2001) i director general Musical del Badisches Staatstheater (1996-2002). El 2002 Kazushi Ono va succeir a Antonio Pappano com a Director Musical de La Monnaie a Brussel•les, on el seu debut d'Elektra de Strauss va ser descrit pel Suddeutsche Zeitung com “el miracle de Brussel•les”. Kazushi Ono va gaudir de sis reeixides temporades a La Monnaie abans de marxar a l'Òpera de Lió al setembre de 2008. És, a més, director honorífic de l'Orquestra Filharmònica de Tòquio. Aquests llocs donen testimoni de la importància que atorga a dedicar temps a construir bases sòlides i forjar relacions estretes amb les orquestres.

A més de tot això, Kazushi Ono ha estat director convidat amb algunes de les orquestres internacionals més importants del món, com la Simfònica de Boston, Filharmònica d'Israel, Leipzig Gewandhaus, Simfònica de la Ciutat de Birmingham, Filharmònica de Londres, Filharmònica d'Oslo i Acadèmia Santa Cecília. Ha treballat juntament amb orquestres de ràdio com l'Orquestra Filharmònica de Ràdio França, Simfònica de la Ràdio de Viena, les Ràdios Danesa i Finesa, a més, ha dirigit nombroses orquestres de ràdio alemanyes incloent les d'Hamburg, Friburg, Stuttgart, Frankfurt i Colònia, així com la Simfònica de la BBC i la Orquestra de la BBC Nacional de Gal • les. Aquesta temporada, Kazushi Ono farà el seu debut amb l'Orquestra Simfònica de Londres, dirigint la Simfonia No.5 de Sibelius al Festival d'Aix-en-Provence.

Kazushi Ono ha dirigit totes les òperes de Wagner, havent interpretat el cicle complet de l'Anell a l'Òpera de Karlsruhe durant la seva estada entre 1996 - 2002. Ha protagonitzat també molts estrenes operístics mundials, incloent Ballata de Lucca Francesconi, Hanjo de Toshio Hosokawa i Julie de Philippe Boesmans. Aquesta temporada tornarà a l'Òpera del Met com a continuació al seu exitós debut amb Aida el 2007. Les seves actuacions més recents com a convidat en teatres d'òpera inclouen Elektra a la Deutsche Oper de Berlín, Macbeth de Verdi a La Scala, Hänsel i Gretel en Glyndebourne i una nova producció King Roger de Szymanowski a l'Òpera de París.

Kazushi Ono té a més un interès especial pel teatre i treballa no només amb directors d'òpera reconeguts com Luc Bondy, Peter Stein, Laurent Pelly i David McVicar, sinó que gaudeix col•laborant amb artistes de fora de l'àmbit tradicional de l'òpera, com el artista visual Jan Fabre, la coreògrafa Anne Teresa de Keersmerker i el director de cinema François Girard.

La seva variada discografia mostra el seu ampli repertori, que va des Chin (Deutsche Grammophon), Gubaidulina, Britten, Turnage i Rihm a Shostakovich, Mahler, Strauss i Txaikovski. Altres gravacions recents inclouen un Dvd de Decca el 2009 de l'aclamada Hänsel i Gretel de Humperdinck, gravada amb l'Orquestra Filharmònica de Londres al Glyndebourne, així com llançaments amb el segell Opus Art de Aida i The Rake's Progress, tots dos amb La Monnaie, Brussel•les.