Kazushi Ono està convençut que la música té el poder d’acostar les persones.

KAZUSHI ONO

· Director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
· Director Musical de la Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra
· Assessor Artístic del New National Theatre Tokyo


Considerat un dels directors més brillants de la seva generació, Kazushi Ono ha estat descrit pel prestigiós diari francès Le Figaro com «una de les ments musicals més fascinants de la nostra era». La seva extraordinària capacitat com a director l’ha portat a ser convidat per cèlebres formacions de tot el món: la BBC, les orquestres de Birmingham, Boston, Mont-real i Londres, la Ràdio de Viena, la Leipzig Gewandhaus, La Monnaie i les filharmòniques d’Israel, d’Oslo i de Radio France, entre d’altres. També ha dirigit òperes a teatres tan importants com la Metropolitan Opera de Nova York, La Scala de Milà, la Bayerische Staatsoper, la Deutsche Staatsoper de Berlín o l’Òpera de París.

Del 2008 al 2017 va ser director titular de l'Òpera Nacional de Lió i ha estat recentment guardonat pel Ministeri de Cultura francès com a Oficial de les Arts i de les Lletres, títol que se suma al prestigiós Asahi Prize que va rebre el gener del 2015.

La seva manera de fer als assaigs transmet sinceritat, receptivitat i molta calma. Als concerts s’entrega totalment a una recerca mística del fet musical que depassa les simples lectures racionals.


JAN WILLEM DE VRIEND

· Director principal de la Residiente Orkest de la Haia
· Principal Director convidat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya


El passat 29 de juliol, Jan Willem va dirigir l’OBC al Concertgebouw d’Amsterdam.

L’holandès Jan Willem de Vriend és el principal director convidat de l’OBC, a més del director principal de la Residentie Orkest de la Haia.

De 1982 a 2015 va ser director artístic i violinista del Combattimento Consort Amsterdam, conjunt que ell mateix va fundar i que va aconseguir molts èxits, especialment amb obres poc conegudes dels segles XVII i XVIII i del repertori clàssic neerlandès d’avantguarda.

Entre les orquestres amb les quals ha col·laborat es troben la Philharmonie Zuidnederland, l’Orkest van het Oosten, la Rotterdams Philharmonisch Orkest, la National Orchestra of Flanders, l’Orchestre National de Lille, la Konzerthaus Orchester Berlin, l’NDR Orchester, la Philharmonie Stuttgart, la WDR Orchester, la Tonhalle Orchester, la Bergen Philharmonic i la Melbourne Symphony Orchestra. És destacable també la seva participació en òperes basades en obres de Monteverdi, Händel, Telemann, Bach, Gassmann o Mozart i dirigides per la directora escènica Eva Buchmann, amb les que ha girat per tota Europa i Amèrica.