Kazushi Ono està convençut que la música té el poder d’acostar les persones.

Director titular de l’OBC a partir del setembre del 2015, en la seva primera temporada es presenta a tota la ciutat en un concert extraordinari al temple de La Sagrada Família de Gaudí i tancarà la temporada amb la Missa de Bernstein. D’altra banda, l’abril del 2015 Ono va tornar a la seva ciutat natal per convertir-se en el director de la Simfònica Metropolitana de Tòquio i ha assumit la responsabilitat de liderar el seu desenvolupament artístic i d’elevar-ne el perfil internacional. A més dels compromisos a Tòquio i a Barcelona, continuarà dirigint l'Òpera Nacional de Lió, de la qual va ser nomenat director titular el setembre del 2008. Allà, la crítica internacional el va aclamar després d’actuacions incomparables en obres com ara El jugador de Prokófiev, Lulu de Berg i Parsifal de Wagner.

Le Figaro l’ha descrit com «una de les ments musicals més fascinants de la nostra era». Ha estat convidat a teatres tan importants, com la Metropolitan Opera de Nova York, La Scala, la Bayerische Staatsoper, la Deutsche Staatsoper o l’Òpera de París. La seva capacitat extraordinària com a director s’ha refinat gràcies als seus compromisos com a convidat d’orquestres simfòniques com les de la BBC, Birmingham, Boston, Mont-real, Londres, Ràdio de Viena, Leipzig Gewandhaus i filharmòniques d’Israel, Oslo i Radio France, entre d’altres. La seva discografia abasta un ampli repertori. El seu àlbum d’àries de Joyce DiDonato i l’orquestra de l'Òpera Nacional de Lió va rebre un Grammy el 2012 i el seu enregistrament de L’heure espagnole i L’Enfant et les sortilèges de Ravel, fet al Festival de Glyndebourne al 2014, va rebre un premi Gramophone.

PRINCIPAL DIRECTOR CONVIDAT

Jan Willem de Vriend va ser el fundador del grup Combattimento Consort Amsterdam i, actualment, és el director titular de Het Symphonie Orkest in Enschede. Des de la temporada 2015-16 també és titular de la Het Residentie Orkest de la Haia. Així mateix, De Vriend dirigeix regularment l’Orquestra del Reial Concertgebouw, la Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos i la de Rotterdam, la del Mozarteum de Salzburg, la Simfònica de Viena, la del Konzerthaus de Berlin, l’Orquestra NDR i la Filharmònica de Hong Kong. Ha dirigit òperes a Schwetzingen, Lucerna, Estrasburg i Barcelona. Properament tornarà a l’Orquestra del Reial Concertgebouw, al Konzerthaus de Berlín, a la Tonhalle de Zuric, la Filharmònica de Bergen i l’Orquestra Nacional de Flandes.

El 2012 De Vriend va ser guardonat amb el Premi Radio 4 dels Països Baixos,que s’atorga a un músic que es distingeixi per la seva contribució en apropar la música clàssica al gran públic. L’Orquestra del Reial Concertgebouw d’Amsterdam el va convidar a dirigir el concert matinal el Nadal del 2015 que es va retransmetre per a vint-i-sis països. Entre els seus enregistraments destaquen la integral de les simfonies de Beethoven amb la Het Symphonie Orkest in Enschede i les seves col·laboracions amb diferents programes de televisió.