COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 10 de desembre 2020

Jordi Savall torna a L'Auditori de Barcelona per interpretar música de Charpentier

En el seu primer concert a Catalunya després d'haver superat el Covid-19, Savall estarà acompanyat de Le Concert des Nations, La Capella Reial de Catalunya i un primeríssim equip de solistes.

Jordi Savall torna a L'Auditori de Barcelona per interpretar música de Charpentier

Jordi Savall torna a L'Auditori de Barcelona el proper dilluns per oferir un concert monogràfic dedicat a obres nadalenques de Marc-Antoine Charpentier, un dels grans compositors del segle XVII francès.

Aquest serà el primer concert del mestre a Catalunya després d'haver superat amb èxit el Covid-19, i el farà acompanyat dels seus conjunts Le Concert des Nations, La Capella Reial de Catalunya i un equip de solistes format per les sopranos Jeanne Lefort, Hanna Bayodi-Hirt i Lise Viricel, el contratenor Gabriel Díaz, el tenor Víctor Sordo, el baríton Mauro Borgioni i el baix Christian Immler.

Per aquesta ocasió tan especial, Jordi Savall interpretarà dues obres basades en temes pastorals i de la Nativitat del genial compositor francès Marc-Antoine Charpentier. Charpentier va conjugar de forma magistral l'estil musical italià i francès, amb una prolífica producció escènica i un ampli catàleg de música sacra. I serà aquesta darrera vessant de l'autor la que descobrirem el proper dilluns a les 19 h de la mà de Jordi Savall.

La gran Pastorale sur la naissance de Notre Seigneur Jésus-Christ H. 482 (Pastoral sobre el naixement de Nostre Senyor Jesucrist) amb els seus cants que basculen entre l’ambient sacre i el profà, la ingenuïtat i la gravetat, n’és un exemple paradigmàtic. La Messe de Minuit pour Noël H.9 (Missa de mitjanit) és, deixant de banda el Te Deum, l’obra més coneguda de Charpentier. Escrita per a cor, solistes, flautes, cordes i continu, per l’ordinari hi circulen fins a deu melodies populars nadalenques (a l’estil de les misses-paròdia renaixentistes) que li acaben de donar un to general desenfadat i pastorívol.

El concert es podrà seguir en directe a través de la plataforma L'Auditori Digital.

Anar al principi