Notícies

Lisi Andrés | 29 abril 2016

Jordi Savall debuta aquest cap de setmana com a director de l’OBC

El mestre Savall oferirà amb l’OBC un repertori al voltant de Bach, Mozart, Händel i Geminiani

Jordi Savall i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya s’uneixen a L’Auditori per oferir tres concerts que prometen ser únics. El mestre Savall, reconegut internacionalment per la seva recerca en l’àmbit de la música antiga, dirigeix l’OBC per primera vegada aquest cap de setmana. Savall ha escollit per al seu debut al capdavant de l’Orquestra un programa variat que li permetés treballar al màxim les possibilitats de l’orquestra i oferir al públic una mostra variada dels exponents més representatius del barroc i del classicisme. Així doncs, sonaran a la Sala 1 Pau Casals la Suite núm. 3 per a orquestra de Bach, la Serenata núm. 6 de Mozart, el Concerto grosso Opus 5, No. 12. Sopra “La Follia” d’Arcangelo Corelli de Francesco Geminiani (ca. 1680-1762) i Música per als Reials Focs artificials de Händel.
La temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya té encara grans cites pendents com la Simfonia núm 7 Lenningrad de Xostakóvitx, composta mentre la ciutat encara era assetjada pels alemanys, que sonarà el dies 20, 21 i 22 de maig sota la batuta de Vassily Sinaisky i amb Juan Manuel Gómez com a trompa solista. Pel que fa a l’exitós cicle OBCinema, dedicat a les grans bandes sonores, els dies 14 i 15 de maig viatjarem al peculiar univers format pel binomi Danny Elfman i Tim Burton amb qui reviurem els fragments de les seves pel•lícules més mítiques com Eduard Manstisores, La núvia cadàver o Malson abans de Nadal, entre moltes d’altres. I l’últim cap de setmana de maig l’OBC i el seu director titular, Kazushi Ono, celebraran el concert de cloenda de la temporada amb la monumental Missa de Leonard Bernstein. Una obra molt poc convencional que barreja l’espiritualitat dels textos litúrgics amb la teatralitat pròpia dels musicals nord- americans i que podrem gaudir per primera vegada en directe a Barcelona.

Música Antiga per a tots els públics
L’aposta de L’Auditori per la música antiga ha tingut aquesta setmana una altra fita important amb l’estrena del primer espectacle familiar i escolar dedicat a la música barroca: Händel & Friends. Aquesta nova producció del Servei Educatiu va penjar el cartell d’entrades exhaurides en el concert familiar i ha rebut la visita de 3000 nens i nenes que han vingut a gaudir amb les seves escoles d’aquest espectacle amb direcció musical d’Adriana Alcaide i direcció escènica de Juan Pablo Mendiola. Händel & Friends proposa un viatge pel barroc europeu de la mà d’obres de Händel, Vivaldi, Marais, Ortiz, Rameau i Purcell, entre d’altres, i ofereix una posada en escena molt innovadora que inclou videoprojeccions interactives i mapping.