COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 13 de desembre 2019

Joan Cortés, nou director tècnic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

El Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha ratificat aquest matí la proposta de la comissió de valoració del procés de selecció per a la direcció tècnica de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya perquè Joan Cortés i Massana sigui el nou director tècnic de l’OBC. Cortés s’incorpora així a l’equip de direcció liderat per Robert Brufau per desenvolupar el nou projecte artístic de L’Auditori.

Joan Cortés, nou director tècnic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

La comissió de valoració ha aprovat per unanimitat la candidatura de Joan Cortés valorant la seva extensa trajectòria professional desenvolupant diferents funcions en el sector de la música tant a nivell nacional com internacional.

Destaca particularment la direcció tècnica de l’Orquestra Simfònica del Vallès durant quatre anys i el seu càrrec des de fa 6 anys com a Senior Training Program Coordinator de l’Australian National Academy of Music (ANAM) desenvolupant projectes, entre d’altres, amb les principals orquestres d’Austràlia i Nova Zelanda.

La comissió, a més, ha valorat molt positivament el coneixement que Joan Cortés té sobre la complexitat de gestió i l’estructura interna de l’OBC i L’Auditori on va exercir durant 5 anys com a Responsable de Producció de L’Auditori treballant estretament amb artistes tan rellevants com el Quartet Casals o Jordi Savall i sent responsable de l’organització del Festival de Música Antiga de Barcelona i el Festival de Música Contemporània Nous Sons.

Joan Cortés té, a més, una dilatada experiència en la gestió de projectes internacionals desenvolupant col·laboracions anuals amb organitzacions com la Mahler Chamber Orchestra i artistes com Thomas Adès, Simone Young o Steven Schick, entre molts d'altres i col·laboracions amb les principals universitats australianes com la University of Melbourne i la Griffith University. De la seva candidatura destaca també l’adequació a les competències requerides pel lloc de treball i especialment la seva capacitat de lideratge desenvolupant projectes com el Music Enhancement Program, amb línies de treball en el benestar i la salut dels músics, el seu desenvolupament professional i la seva responsabilitat social.

La Comissió de valoració del concurs ha estat integrada pel director de L’Auditori, Robert Brufau, en qualitat de president; M. Isabel Balliu Badia, directora de Recursos de l’Institut de Cultura de Barcelona, Joan Xicola González, director tècnic de la Banda Municipal de Barcelona i Jaume Ayats Abeyà, director del Museu de la Música / Centre Robert Gerhard com a vocals; i el Sr. Raúl Sanz Toral, cap de Recursos Humans del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra com a secretari.

Descarrega la foto de Joan Cortés aquí

Anar al principi