COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

9 de març 2010

Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix continua aquest divendres 12 amb la SFJAZZ Collective i la seva revisió del hard-bop d’Horace Silver

El segon concert de Jazz a L’Auditori – Cicle ContraBaix portarà aquest divendres 12, a partir de les 21 h a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori, a un dels grups internacionals més reconeguts i creativament estimulants del panorama jazzístic, la SFJAZZ Collective. Aquest octet resident a la ciutat americana de San Francisco es presenta a Barcelona després del seu gran èxit als escenaris de mig món, amb un espectacle basat en el hard-bop d’Horace Silver.

Podríem caure en la temptació de pensar que aquest impressionant grup, integrat per vuit dels més aclamats músics de jazz de l'actualitat, és una mera juxtaposició de talents, però ens equivocaríem. Perquè es tracta d'un veritable col•lectiu, una comunitat en què vuit esperits inquiets convergeixen en perfecta harmonia i s'aboquen a la creació. Cada any, el seu repertori varia: a banda de crear nous temes, els membres del grup trien un mestre de la història del jazz i proposen arranjaments sobre la seva obra.

Ja han passat pel seu sedàs genis de la talla d'Ornette Coleman, John Coltrane i Thelonious Monk, mentre que, ara, el 2010, serà el torn d'un clàssic del hard-bop: el pianista Horace Silver. Així, la impactant secció de vents s'unirà a una divisió rítmica no menys exuberant per obsequiar-nos amb una revisió fresca i radiant del patrimoni musical d'Horace Silver, cofundador dels mítics Jazz Messengers.

Anar al principi