Notícies

Lisi Andrés | 29 abril 2016

Ja és aquí el Vermut Jazz de L’Auditori

El Vermut Jazz 2016 se celebrarà tots els diumenges fins el 5 de juny a l’exterior de L’Auditori on tothom qui ho vulgui podrà gaudir de concerts gratuïts mentre pren el vermut.

Com cada any quan arriba el bon temps, L’Auditori torna a instal•lar un escenari a l’aire lliure on es podrà escoltar música en directe tots els diumenges de maig i el primer de juny. Els concerts, que són gratuïts, començaran a les 12:45h i tothom qui ho vulgui podrà gaudir d'una sessió de jazz i prendre el vermut en una de les taules que envolten l'escenari exterior. Una proposta que ja ha tingut una gran acceptació per part del públic en anteriors edicions i que L'Auditori torna a organitzar conjuntament amb l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

El Vermut Jazz s’inaugura amb dos músics de llarg recorregut i dels més representatius en els seus estils al nostre país: Joan Pau Cumellas i Valentí Moya. Tots dos lideraran un quartet que mostrarà un repertori amb clàssics de Django Reinhardt, arranjaments sense precedents i composicions pròpies. El següent diumenge dia 8 serà el torn de la Free Spirits Big Band dirigida per David Mengual. És una proposta de jazz contemporani on el director presentarà la seva nova creació musical anomenada "MUT". Després de la Big Band, el compositor i pianista, Jordi Berni, ens sorprendrà amb el seu treball més personal "Suhi Time", diumenge 15 de maig. Les composicions d'aquesta creació són reflexions personals sobre llocs, moments i estats d'ànim i també sobre les seves petites incursions a la cuina japonesa.

El cicle seguirà les dues últimes setmanes de maig amb el contrabaixista colombià, Santiago Acevedo, que ens presentarà el seu treball discogràfic més recent amb el suport d'un sextet de luxe. Amb un peu a la tradició del jazz i l'altre a l'avantguarda de ritmes afro del Carib, neix "Raíces", el disc que podrem escoltar en directe el 22 de maig. El diumenge 29 pujarà a l'escenari exterior de L’Auditori Carola Ortiz Group. Carola Ortiz és una jove cantant, clarinetista i compositora amb una polifacètica carrera musical tant estatal com internacional i, en aquesta ocasió, s'acompanya d'un sextet d'exquisits músics de l'escena del folk, del jazz i de la tradició clàssica de Barcelona. L’última cita del Vermut Jazz serà el 5 de juny amb Jordi Rabascall que s'ha inspirat en l'esperit del jazz dels anys 50. Hi trobarem interpretacions que ens traslladen a la sonoritat de les primeres big bands i dels cantants sense micròfon amb estètiques més properes a crooners actuals com Jamie Cullum.