Francesco Tristano dona el tret de sortida a una temporada Sit Back que busca la qualitat artística i l’experiència del directe

15-Oct-2019 – Aleix Palau

Aquest vespre arranca una nova temporada del Sit Back, la programació amb la qual L’Auditori presenta concerts en els quals el públic podrà seure còmodament i gaudir de la música en les millors condicions acústiques i escèniques possibles.

Una temporada que, de moment, ens presenta sis destacats artistes de l’àmbit nacional i internacional i que és possible que es vagi ampliant amb nous noms gràcies a les col·laboracions de L’Auditori amb altres programadors i festivals de la ciutat, com el Primavera Sound, L’Afluent o Razzmatazz.

Francesco Tristano. Tokyo Stories
Aquest vespre comença la nova temporada Sit Back amb l’artista Francesco Tristano, que arriba a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori per presentar el seu darrer treball Tokyo Stories, que destil·la les seves experiències personals i la seva admiració profunda per la ciutat japonesa en 16 peces originals per a piano i electrònica.

Compost per Tristano i gravat principalment a Tokyo, l’àlbum compta amb artistes convidats, com els músics japonesos U-zhaan, Keiichiro Shibuya i Hiroshi Watanabe, l’artista electrònic argentí Guti i el mític músic francès Michel Portal.

Una nit amb Robert Forster en acústic
La programació continuarà el 20 de novembre amb el llegendari Robert Forster, cantant i guitarrista de la mítica banda australiana The Go-Betweens, que pararà a L’Auditori dintre de la seva gira mundial de presentació del disc Inferno. Una nit amb Robert Forster en acústic servirà doncs per a donar a conèixer al públic barceloní el seu setè àlbum en solitari.

Una cita ineludible per veure un dels músics que més va contribuïr a gestar les bases del que als anys 80 es coneixeria com a indie-pop.

Pau Vallvé. Life vest under your seat
Amb més de 20 anys damunt els escenaris i després de dues llargues gires presentant els seus dos anteriors treballs, Pau Vallvé torna el 13 de desembre a L’Auditori per presentar el seu 16è disc titulat Life vest under your seat , el 5è signat sota el seu nom.

Tot i que el títol és en anglès, el disc està cantat íntegrament en català i ha estat composat, tocat, mesclat i produït únicament i exclusiva pel propi Pau Vallvé sol al seu estudi, com ja és tradició en ell. Pau Vallvé torna amb un disc explosiu, elèctric i alhora introspectiu i emocional. 12 cançons que destil·len aquesta mescla d’emocions tan característica a la què ens té acostumats el músic barceloní.

María José Llergo
María José Llergo ha vingut a capgirar-ho tot. Si només dues cançons i un vídeo a YouTube ja la van situar al line-up del darrer Primavera Sound, ara desembarca a L’Auditori amb un EP acabat de sortir del forn i unes ganes immenses de mostrar-nos que tradició i modernitat van necessàriament agafades de la mà.

El proper 14 de febrer Llergo ens proposa un flamenc que, com el dels seus avantpassats, apel·la al sentiment més profund, aquell que fereix i guareix al mateix temps, el so catàrtic. I el guarneix amb les vestimentes més actuals, que van del rap a l’electrònica, passant per l’indie i el jazz. El cante de María José Llergo s’afegeix al llinatge de visionaris com El Niño de Elche o Rosalía: música per ser gaudida sense prejudicis i per apropar-s’hi sense lligams de cap tipus.

James Blake
James Blake arriba a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori el proper 27 d’abril per unir-se a la temporada Sit Back. Coproduït per L’Auditori i el Primavera Sound, el concert suposarà la primera vegada que l’artista britànic visiti L’Auditori.

Tenim l’enganyosa sensació de conèixer perfectament el londinenc perquè ha fet carrera a base d’exposar els seus sentiments a les seves cançons, però no és fàcil saber amb exactitud de què parlem quan parlem de James Blake. Alguns diran que és aquella atípica estrella pop que arrenca a cantar en castellà a duet amb Rosalía; d’altres defensaran que és el crooner afligit que s’alia amb Justin Vernon per competir qui té el falset més emocionant. El que fa és imaginar el futur, revisar el passat o connectar ambdós? A aquestes alçades, no està del tot clar el color de la seva música, en cas que en tingui algun en concret. També hi ha dubtes sobre si és un productor urbà o de beats de dormitori. De fet, és un productor, un pianista o un cantant? Potser és, en realitat, un raper encara que no ho sembli: si ha col·laborat amb Kendrick Lamar, Jay-Z, Vince Staples, Travis Scott i André 3000, serà per alguna cosa. Llavors què, qui és James Blake? Where’s the catch?

PAVVLA
“secretly hoping you catch me looking” és el segon disc de PAVVLA, publicat a finals de 2018. El seu debut “Creatures”, la va posicionar com una de les noves propostes indie més importants del nostre país. Amb prop d’un centenar de concerts a les espatlles a casa nostra i a l’estranger, i amb articles a mitjans de renom com la NPR americana o la BBC anglesa, PAVVLA es guanyava a pols l’etiqueta d’article emergent del moment amb actuacions als principals festivals de casa nostra i milers d’escoltes a les plataformes de streaming. Amb “secretly…” la nau ha seguit enlairant-se. Desenes de concerts a Catalunya, Espanya i Europa i la seva presència en molts dels festivals de renom del nostre país, com la seva participació a l’escenari principal del Primavera Sound, confirmen que PAVVLA és aquí per quedar-se i que no hem de perdre-la de vista.

Al Sit Back la veurem el 21 de maig. Una oportunitat única per retrobar-se amb la màgia de PAVVLA a Barcelona i començar amb ella una nova etapa i un nou directe.


Sit Back, músiques modernes al servei de la qualitat i la innovació artística
L’Auditori, com a principal institució pública dedicada a fomentar i projectar la música en totes les seves vessants, consolida, temporada rere temporada, noves propostes que amplien la seva oferta i que l’apropen a públics cada vegada més diversos.

El Sit Back ens apropa a músics que parteixen de múltiples substrats sonors, estètics i conceptuals i que conformen una programació lligada sota una idea comuna: l’escolta. Amb Sit Back, L’Auditori reivindica la qualitat de l’escolta com a valor essencial i posa de relleu la necessitat de plantejar-nos no només què escoltem, sinó també de quina manera ho fem.

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.