COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Festival Mozart Nits d'Estiu 2022

Festival Mozart Nits d'Estiu 2022

Un any més, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya suma a les seves forces el bo i millor dels intèrprets i directors mozartians del moment, tant de fora com de casa, per fer enlairar sobre la ciutat l’astre rei de la música tot situant-lo sense empetitir-lo, de ple dret, al costat del radiant, fèrtil i anhelat sol de l’estiu barceloní.

Wolfgang Amadeus Mozart és molt més que un músic, molt més que un compositor. Mozart és un ideal, és un símbol. I ho és no només per l’impacte que la seva obra i la seva persona tingueren, tenen i seguiran tenint sobre la cultura universal, sinó també per la seva complexitat i diversitat, reflex de les més elevades utopies –les que imaginen un món regit per la felicitat i l’alegria de viure, per la noblesa d’esperit i el nervi de l’originalitat– i també dels més borrascosos turments i dificultats. El sol no deix de ser-hi, dalt del cel, també darrere els núvols, per més grisos i espessos que siguin.

De la seva ploma sortiren obres d’una jovialitat i vitalitat inaudites, i també d’altres que són exemples paradigmàtics del corrent, prefigurador de l’estètica del Romanticisme, de l’Sturm und Drang, que tanta importància tingué i que allargà la seva ombra de poderosos núvols de tempesta sobre els primers anys del segle XIX i més enllà, com podem escoltar en la música simfònica de la gran compositora parisina Louise Farrenc.

No es pot passar per alt el pes enorme que el teatre i el pensament dramàtic tingueren sobre tota la seva obra, fos del gènere que fos. Mozart begué ja des d’infant, i en abundància, del doll espurnejant de la música escènica italiana (com també ho feu el seu admirat Christoph Willibald Gluck), i el seu catàleg operístic –una de les pedres angulars de tot el repertori operístic de tots els temps– significà un pas endavant de gran magnitud per a l’afirmació i els futurs i copiosos fruits de l’òpera en alemany.

Tot plegat, una manera de fer i d’entendre la música i la creació musical que també s’imposà en les nostres terres (potser, això sí, sent l’obra de Franz Joseph Haydn la que ens deixà una petja més visible), com s’evidencia en les obres del compositor barceloní Carles Baguer, autor d’un corpus de música religiosa i, sobretot, simfònica impressionant i valuós.

Concerts

Concerts de l'OBCFestival Mozart Nits d'estiu KIAN SOLTANI & TREVOR PINNOCK

KIAN SOLTANI & TREVOR PINNOCK


Sessions:
30 de juny 2022
Espai:
Sala 1 Pau Casals

Comprar entrades

35 €
Concerts de l'OBCFestival Mozart Nits d'estiu NICOLA BENEDETTI & LIONEL BRINGUIER

NICOLA BENEDETTI & LIONEL BRINGUIER


Sessions:
6 i 7 de juliol 2022
Espai:
Espai a determinar

A la venda properament

35 €
Concerts de l'OBCFestival Mozart Nits d'estiu PATRICIA PETIBON & DANI ESPASA

PATRICIA PETIBON & DANI ESPASA


Sessions:
16 de juliol 2022
Espai:
Palau de la Música Catalana

A la venda properament

35 €
Anar al principi