COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 2 de juliol 2021

L'Auditori inaugura el Festival Mozart Nits d'Estiu i el Festival Bachcelona amb les entrades pràcticament exhaurides

La inauguració de les dues cites va ser ahir, de forma simultània, a la Sala 1 Pau Casals i la Sala 2 Oriol Martorell.

L'Auditori inaugura el Festival Mozart Nits d'Estiu i el Festival Bachcelona amb les entrades pràcticament exhaurides

Ahir va ser festa grossa a L'Auditori de Barcelona. A les 19 h es van inaugurar, de forma simulània, dues de les grans cites musicals estivals a Barcelona: el Festival Mozart Nits d'Estiu i el Festival Bachcelona. Amb les localitats gairebé exhaurides per a tots dos concerts, que van començar a la Sala 1 Pau Casals i la Sala 2 Oriol Martorell, respectivament, L'Auditori va acollir 1.300 espectadors en una jornada que va tenir a Mozart i a Bach com a protagonistes indiscutibles. 

El Festival Mozart Nits d'Estiu s'estrenava ahir amb el veterà director Andrea Marcon, que va compartir escena amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i el brillant pianista Albert Cano-Smit, un dels joves solistes espanyols més destacats del panorama internacional. Van interpretar el Concert per a piano n. 21 i la Simfonia n. 39 de Mozart i la Simfonia n. 2 del compositor classicista català Carles Baguer

La següent proposta del Festival serà el 8 de juliol, també a L’Auditori, i acabarà amb un darrer concert el 15 de juliol amb l’OBC al Palau de la Música Catalana.

Pel que fa al Festival Bachcelona, ahir a la mateixa hora va començar una nova edició d'aquesta gran trobada peninsular amb la música de Johann Sebastian Bach. La inauguració del Festival va comptar amb la direcció i violí solista de tot un referent en la música del compositor d'Eisenach com és Shunske Sato. El mestre va dirigir les cantates BWV 146, 159 i 169 al capdavant del Bachcelona Consort, el cor BZM i els solistes de la beca Bach-Fundació Salvat.

A més, en els propers dies el Museu de la Música acull dos concerts del Festival Bachcelona que, sota el títol comú ‘Més enllà de la suite’ comptaran amb la participació dels aclamats violoncel·listes Clara Pouvreau i Markku Luolajan-Mikkola. Mentre que Pouvreau posarà a prova el seu virtuosisme amb la interpretació de la Sonata n. 1 en sol m BWV 1001, transcrita del violí, Luolajan-Mikkola s’embarcarà en una aventura semblant, igual de complexa, amb la Suite n. 2 en re m BWV 1008 i la Partita n. 2 en sol m BWV 1004. Serà els dies 3 i 4 de juliol.

La programació del Bachcelona seguirà fins al 8 de juliol. Podeu consultar-la aquí

Anar al principi