COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 18 de febrer 2019

El Festival Llums d’Antiga tanca la seva primera edició amb èxit rotund de participants i una consolidada proposta artística

Els set concerts programats, quatre dels quals han exhaurit localitats, han aplegat 1.500 persones en espais històrics de Barcelona i a L’Auditori

El Festival Llums d’Antiga tanca la seva primera edició amb èxit rotund de participants i una consolidada proposta artística

El conjunt Alternative History ha posat aquest dissabte el punt i final a la primera edició del Festival Llums d’Antiga. Una edició que ha reunit 1.500 espectadors i ha aconseguit un 80% d’ocupació. Dels set concerts programats, quatre han exhaurit localitats, fet que consolida la nova proposta i la converteix en un gran èxit.

La gran qualitat artística del Festival, amb alguns dels solistes i conjunts més aclamats de l’àmbit internacional, i l’atractiva localització dels concerts, que s’han desenvolupat en tres espais històrics de Barcelona i a L’Auditori, han garantit la bona acollida de l’edició.


Grans noms en indrets excepcionals

L’esperit d’apropar al públic repertoris, formacions, intèrprets i tipologies de concert poc habituals ha dut el Festival Llums d’Antiga a buscar escenaris on la música pogués sonar en l’àmbit per a la que va ser escrita. D’aquesta manera, les basíliques del Pi i dels Sants Màrtirs Just i Pastor i la Capella de Santa Àgata s’han convertit en unes sales de concert excepcionals tant per la seva sonoritat com per la seva bellesa gairebé mil·lenària. Tres espais referencials de l’arquitectura gòtica de la ciutat als quals s’hi ha sumat la Sala 2 Pau Casals de L’Auditori, des d’on s’ha impulsat i dissenyat aquest Festival.

L’organista Juan de la Rubia acompanyat del poeta i filòleg Manuel Forcano, la soprano Núria Rial i l’Accademia del Piacere, la violinista Lina Tur i el clavecinista Kenneth Weiss, els també clavecinistes Jean Rondeau i Justin Taylor, i els conjunts vocals Vox Luminis i Alternative History, són els artistes que han passat pel Llums d’Antiga. Un Festival que enguany s’ha centrat en les figures del rei Lluís XIV i Martí Luter.


Festival Llums d’Antiga 2020: Llibertat. Entre el caos i l’ordre

La propera edició del Festival Llums d’Antiga, que se celebrarà el mes de febrer de 2020, girarà en torn al concepte de llibertat com a tòpic relacionat amb la figura Ludwig van Beethoven, del qual celebrarem el 250è aniversari del seu naixement l'any 2020. Portarà per títol Llibertat. Entre el caos i l’ordre.

El cartell artístic comptarà amb l’Ensemble O Vos Omnes que, amb direcció de Xavier Pastrana, farà un programa basat en la música florentina de l’època de Girolamo Savonarola i la Foguera de les Vanitats. El col·lectiu artístic flamenc Graindelavoix farà el programa Monsters of Early Music, que parteix d’una cita d’E.T.A. Hoffmann que considera que Beethoven va articular una nova forma d’art musical, connectat amb la monstruositat o els que els alemanys anomenen Das Ungeheur. El programa intentarà aproximar-se a aquesta monstruositat a través de les arrels de la polifonia occidental.

Dos conjunts multi premiats participaran també al Llums d’Antiga 2020. El primer serà El Gran Teatro del Mundo, guanyador de l’EEEMERGING (Emerging European Ensembles) de Música Antiga, que desenvoluparà un programa que s’endinsarà en el món oníric a través de La vida es sueño de Calderón. L’altre, el Sollazzo Ensemble, ha rebut el Diapason d’Or, l’Editor’s Choice de Gramophone i el Choral & Song Choice del BBC Music Magazine amb el disc Parle qui veut, amb cançons moralitzants de l’Edat Mitjana. El presentaran al Festival.

Després del gran èxit assolit enguany, es comptarà novament amb el jove clavecinista Justin Taylor, que tornarà al Llums d’Antiga per mostrar la versatilitat del seu instrument amb obres d’Scarlatti, el Pare Soler i Ligeti.

Per commemorar el 350è aniversari del naixement del compositor italià Antonio Caldara, estretament vinculat a la ciutat de Barcelona, La Real Cámara i la soprano María Espada interpretaran un recull d’àries d’òperes a la major glòria del rei i a conceptes vinculats a ell com poder, ordre o sublimitat, que són l’eix central del text que conforma una de les seves grans òperes, Il più Bel Nome, estrenada a la Llotja de Mar de Barcelona l’any 1708.

Respecte als espais històrics on se celebraran els concerts, ja s’ha confirmat que per a la propera edició s’hi sumarà el monestir de Sant Pau del Camp, l’església del qual és la més antiga de Barcelona.

Anar al principi