Estrena Mundial de la 3a Simfonia de Martin Scherber amb l’OCM

  • 1 de desembre 2019
  • Exclusiu amics de l'OCM. Gratuït amb Invitació.
  • Sala 2 Oriol Martorell
  • Altres concerts

Repertori

ARVO PÄRT: Festina Lente
ALESSANDRO MARCELLO: Concert per a oboè en Re menor (2n mov)
MARTIN SCHERBER: Simfonia núm. 3 en Si menor

Intèrprets i artistes convidats

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Pau Roca, oboè
Christoph Schlüren, director

********************
L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic per la seva tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Palacio Euskalduna de Bilbao i l’Auditorio Víctor Villegas de Múrcia, entre d’altres. L’OCM desplega les seves temporades de concerts de producció pròpia a Barcelona, Tarragona i Lleida.

Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2017-18 el mestre Salvador Mas n’és el principal director convidat, rol que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual Vilaplana. L’OCM va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Edmon Colomer, Rinaldo Alessandrini, Josep Caballé Domenech, John Rutter, Virginia Martínez, Salvador Brotons, Diego Martin-Etxebarria i Massimo Spadano; i solistes com Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Steven Isserlis, Patricia Kopatchinskaja, Alexander Melnikov, Seong-Jin Cho, Alice Sara Ott, Sayaka Shoji, Albrecht Mayer, Clara-Jumi Kang, Ainhoa Arteta, Asier Polo, Leticia Moreno, Pablo Ferrández, Judith Jáuregui o Rafael Aguirre, entre d’altres.

Qui hagi escoltat simfonies de Martin Scherber, es preguntarà - mentre els compositors d'avantguarda de la seva època lluitaven per “l’alliberació de la música" de totes les corrents tradicionals - per què ell se sentia atret per "semblant" llenguatge musical.
A l'executar peces de música i compondre, aviat va descobrir "què estava tan immers en alguna cosa, com en un embolcall de música, en un embolcall materna de sons. Allà, davant la quotidianitat, la meva consciència era una altra. "Aquestes experiències misterioses per a ell van desembocar en una llarga recerca. Per això, ja en la seva joventut va començar a desenvolupar pràctiques de meditació sobre el món exterior i interior. I aquest perfil es veu reflectit en la seva biografia.

********
"L'art ha de tenir tal nivell de profunditat, que tota presència i creativitat respiri llibertat i amor humà en el futur."
Martin Scherber (1972)

*********
Accés exclusiu per als Amics de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae. Gratuït amb Invitació.
Per a més informació adreçar-se a:
guillemmora@orquestracameramusicae.com

ORGANITZA: Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM)

ORGANITZA: Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM)

També et pot interessar

VOX LUMINIS: MÚSIQUES VESPERTINES
Música Antiga

VOX LUMINIS: MÚSIQUES VESPERTINES

ABENDMUSIK DE BUXTEHUDE

Representacions:
1 de desembre 2019
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
EL MÓN MÀGIC DE DISNEY
Temporada BMB

EL MÓN MÀGIC DE DISNEY

Representacions:
8 de desembre 2019
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell
EL MESSIES
Temporada Simfònica 19-20

EL MESSIES

Representacions:
13, 14 i 15 de desembre 2019
Lloc:
Sala 1 Pau Casals