Notícies

23 febrer 2017

ESCENES acull A l’Espagnole, fantasia escènica, en una única funció

Escenes i la temporada de Musica Antiga porten a Barcelona l’espectacle de la Companyia Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere.

El proper dijous 3 de febrer arriba a L’Auditori una nova cita de la programació Escenes, música en moviment. Seguint amb la línia d’establir relació amb altres programacions de L’Auditori, Escenes col·labora en aquesta producció amb la temporada de Musica Antiga portant a Barcelona l’espectacle A l’Espagnole, Fantasia Escènica, de la Companyia Antonio Ruz i l’Accademia del Piacere, dirigida per Fahmi Alghai. Un viatge al segle XVII, època en que la “moda espanyola” va arrelar a França de forma molt notable i que a L’Auditori descobrirem a traves d’un diàleg interdisciplinari entre la dansa contemporània, el teatre i la musica barroca.

Accademia del Piacere, Fahmi Alqhai

La valentia dels seus innovadors projectes i la forta personalitat artística del seu director han fet de l’Accademia del Piacere un dels grups d’avantguarda de la música antiga espanyola i un dels més punters d’Europa, gràcies a la seva concepció de la música històrica com quelcom viu, ple d’emocions que els seus músics interioritzen com a pròpies i transmeten a l’espectador.
El reconeixement a nivell espanyol i europeu ha portat a l’Accademia i a Alqhai als escenaris més prestigiosos com el Konzerthaus de Berlín, la Philharmonie de Colonia, el Oji Hall de Tokio, l’Auditori Nacional de Madrid, el Festival Internacional Cervantino de México, , el Konzerthaus de Viena o el Festival de Música Antiga de Bruges, entre d’altres.

Compañía Antonio Ruz

La companyia va ser creada el 2009 pel seu director y coreògraf Antonio Ruz, després d’haver estat seleccionada per la comissió artística del centro de Danza Canal de Madrid en la seva Primera Convocatòria de Residències Temporals.

La companyia té com a objectiu la investigació i recerca en el camp del moviment així com fugir d’etiquetes establertes per trobar la seva pròpia identitat a través del diàleg amb altres artistes i disciplines com les arts plàstiques, la música antiga i contemporània per enriquir el seu treball i llenguatge.

Els espectacles de la companyia s’han presentat a Espanya, Europa, Àfrica i Amèrica del Sud en reconeguts festivals de Dansa i Música. A l’Esganole. Fantasia Escènica va ser estrenada al Festival Internacional de Música y Danza de Granada i nominat als Premios Max de Artes Escenicas com a millor espectacle de dansa.