COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

11 de juliol 2012

Entrevista a Víctor Pablo Pérez

Víctor Pablo Pérez està dirigint aquests dies l’enregistrament d’un CD monogràfic sobre el compositor gironí Xavier Montsalvatge. És director titular de l’Orquesta Sinfónica de Galicia i col•labora periòdicament amb l’Orquestra Sinfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). A partir de la temporada 2013-2014 serà el director artístic i titular de l’Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid (ORCAM).

Aquest 2012 celebrem el centenari del naixement de Xavier Montsalvatge. Quina relació tenia amb ell? Què li inspira la seva obra?

Amb Xavier Montsalvatge tenia una relació d’amistat personal. Ens vam conèixer a Cadaqués fa més de 20 anys. He dirigit diverses vegades el Concerto Breve i las Cinco canciones negras, grans obres que han passat a la història. Més endavant, durant la meva estada a l’Orquesta de Tenerife, li vam encarregar l’obra Divertimento i un any més tard vaig dirigir Bric-à-Brac amb l’OBC al Palau de la Música.

Què representa per tu enregistrar un disc monogràfic sobre ell?
Aquest disc resumeix 3 parts de la seva vida: d’una banda trobem Manfred (1944), una obra que fa molts anys que no s’interpretava i que serà un gran descobriment per a molts, en segon lloc tenim la Sinfonía de réquiem del 85 i Bric-à-Brac del 93. Tres obres de tres moments molt diferents de la seva trajectòria professional que ens permeten fer una restrospectiva del compositor en les seves 3 vessants estètiques. Estic convençut que Manfred serà una gran sorpresa.

Vostè és un dels directors que col•labora habitualment amb l’OBC. Com estan sent aquests primers dies de treball?
L’OBC està en plena forma. Conec l’OBC des de fa molts anys i sempre hi ha hagut una química molt intensa i cordial. Aconseguim allò que es diu “fer música junts”. Serà un gran disc que mostrarà l’actualitat del virtuosisme que està aconseguint l’orquestra.