COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

5 de febrer 2010

Entrades exhaurides per al recital d'Alba Ventura a L'Auditori

La jove pianista catalana Alba Ventura ha esgotat les entrades per al concert que oferirà dimecres 10 de febrer a les 20:30h a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori. Aquesta és la primera actuació d’una artista catalana proposada per L’Auditori per participar al cicle Rising Stars d’ECHO. ECHO, European Concert Hall Organitzation, és una associació integrada per les principals sales de concerts d’Europa, entre elles, i des del 2007, L’Auditori.

En la temporada 2009-2010 d’aquest prestigiós cicle Rising Stars d’ECHO, Alba Ventura comparteix la distinció amb altres cinc solistes i conjunts de cambra, proposats i elegits per la resta d’auditoris europeus. Esdevenir un Rising Star significa pels artistes escollits participar en una gira internacional per les principals sales de concert d’Europa. En temporades anteriors han passat pel cicle algunes de les estrelles més rutilants del panorama actual, com és el cas de Janine Jansen, Renaud Capuçon o Emanuel Pahud.

A més, el concert de dimecres serà la presentació a Barcelona del darrer treball discogràfic de d’Alba Ventura en el qual interpreta Rachmaninov. L’ànima russa de la pianista catalana es va formar de la mà dels professors Dimitri Bashkirov i Irina Zaritskaya amb els quals va estudiar a Madrid i a Londres des dels 11 anys, de la mateixa manera que abans havia rebut el coneixement del repertori espanyol de les mans de l’Alicia de Larrocha.

La setmana abans de tocar a Barcelona Alba Ventura haurà passat per Londres, on serà entrevistada per la BBC; per Birmingham, on oferirà un recital al Birmingham Town Hall; i per l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. En aquest darrer interpretarà el concert en Sol Major de Ravel, juntament amb l’Orquesta de la Comunidad de Madrid i Miguel Ángel Gómez Martínez. A L’Auditori de Barcelona oferirà obres de Beethoven, Granados i Rachmaninov, programa que reprodueix la mixtura exacta de la versatilitat interpretativa que caracteritza Alba Ventura. Talentosa, expressiva, rigorosa i honesta, Ventura ha convençut els públics de sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, del Musikverein de Viena o de la Cité de la Musique de París, amb una carrera internacional que és ja una realitat.

Anar al principi