COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

18 de gener 2010

El gamelan balinès serà el protagonista de la pròxima audició del III cicle "La música del Museu"

A l´illa de Bali, la dansa i el teatre formen un tot inseparable que narra i preserva la crònica de la seva cultura i de la memòria col·lectiva. D’origen diví segons la tradició, aquestes arts s’acompanyen habitualment per una formació instrumental anomenada gamelan. El març de l’any passat el Museu de la Música va rebre per part de República d’Indonèsia la donació precisament d’aquest instrument procedent de l’illa de Bali i ara, el Museu vol apropar-lo al gran públic amb l’audició que tindrà lloc, en dues sessions (a les12h i a les 13h), el proper diumenge dia 24 i que es troba emmarcada dins el III cicle La música del Museu.

La paraula gamelan balinès al·ludeix de manera precisa a una agrupació d’instruments formada principalment per percussions de làmines i gongs de metall que generen una atmosfera de gran riquesa tímbrica. En el cas del gamelan del Museu de la Música està format per quinze instruments de percussió. El costum diu que totes les peces que el componen i que formen un conjunt únic han de ser fabricades per un mateix constructor, amb una unitat precisa com a grup i en una afinació particular. Pel que fa als intèrprets els músics professionals participen al costat d’altres convidats.

En aquest cas, l’audició del diumenge anirà a càrrec dels alumnes de l’ESMUC que han participat en el curs d’iniciació al gamelan. Durant l’audició els intèrprets compartiran amb els assistents tot allò que han après i portaran al públic conèixer de prop l’àmplia varietat de ritmes, timbres i colors que sorgeix d´aquest conjunt instrumental tan peculiar.