Notícies

Lisi Andrés | 22 març 2016

EL DEBUT A ESPANYA DEL CONTRATENOR VALER SABADUS SERÀ A L’AUDITORI

Valer Sabadus és el nou contratenor del moment i el seu primer concert a Espanya serà el què oferirà a L’Auditori el proper 31 de març. Un concert dedicat a Farinelli que comptarà també amb la formació Concerto Köln, un dels grups de més prestigi en l’univers de la música antiga.

L'Auditori presenta per primera vegada a Espanya el nou gran contratenor Valer Sabadus al costat d’un dels grups de més prestigi en l’univers de la música antiga: Concerto Köln, en un concert que celebra el 30è aniversari de la formació i que mostra l’ambient musical en què es va desenvolupar el cantant castrat Farinelli.

Malgrat la seva joventut, l’andrògina veu clara i cristal•lina de Valer Sabadus l’ha elevat directament al nivell dels millors contratenors del món. Va començar la temporada 2015-16 com a emperador Neró a L’incoronazione di Poppea de Monteverdi a l’Òpera de Viena i poc després va interpretar el paper principal en la reposició de l’òpera Teseo a l’International Händel Festival de Karlsruhe. Properament té previst fer una gira amb Concerto Köln i amb l’Accademia Bizantina, una doble gira i l’enregistrament d’un disc amb Núria Rial i l’Orquestra de Cambra de Basilea i actuacions amb Les Folies Françoises i Jaroussky. Segons The Guardian “La seva tècnica i coloratura combinada amb un accentuat staccato és formidable”. A L’Auditori tindrem l’oportunitat de gaudir del seu talent interpretant obres de l’època en què es va desenvolupar el cèlebre cantant castrat Farinelli.

A més del debut de Sabadus aquest concert té una altra fita especial: la celebració dels 30 anys de carrera de la formació Concerto Köln que ha esdevingut una de les més prestigioses en l’àmbit de la música antiga. Amb un sò únic i concerts regulars als festivals de més renom o a les grans capitals musicals arreu del món, Concerto Köln és sinònim d’excel•lents interpretacions de música antiga a nivell internacional, amb profundes arrels en la pròpia escena musical de Colònia, mantenint una posició entre els millors ensembles d’interpretació històrica durant 30 anys. L’estil apassionat amb el que toquen i el desig ininterromput de recuperar obra desconeguda continua sent la seva marca distintiva.

Les obres que conformen el programa d’aquest concert són una mostra representativa de la riquesa creativa de l’època signades per Hasse, Giacomelli, Marcolini, Nebra Blasco, Conforto, Porpora i Broschi. Queden encara grans cites en el calendari de la Temporada de Música Antiga de L’Auditori. Una d’elles serà el concert que oferirà l’Akademie Für Alte Musik Berlin, orquestra referent indiscutible, que inicia aquesta temporada la integral de les Suites orquestrals i els Concerts de Brandenburg de Bach (19 de maig) així com el concert que Jordi Savall oferirà dins del cicle El So Original (7 de juny). Es tracta d’un homenatge a Shakespeare, en ocasió del 400 aniversari de la seva mort, amb la genial versió de La reina de les fades d'Henry Purcell.