COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

24 de febrer 2010

El cicle Nous Talents, coproduït per L’Auditori i el Conjunt XXI! porta Pierrot a la Sala 2 de L’Auditori aquest dissabte 27 de febrer

Dandys von Bergamo, companyia musico-teatral, dramatitza el "Pierrot Lunaire" de Shönberg

‘El vi que es beu amb els ulls flueix de la lluna en onades de color verd…’ Amb aquests versos suggerents s’inicia el Pierrot Lunaire, una de les obres mítiques de la música i les arts del segle XX que aquesta jove companyia ens presenta en una versió que vol revisar i reivindicar l’obra original, del mateix títol, del poeta francès Albert Giraud, en què Schönberg es va basar per compondre la seva obra. Partint del simbolisme i la complexitat del llenguatge musical que destil·la l’obra, la novetat que ens proposa aquesta producció és fer accessibles els poemes de Giraud a partir d’una dramatització de l’obra que ajudi a la comprensió i el gaudi dels textos amb la genial música de Schönberg en un primer pla.

“En ben poques de les múltiples corrents d’interacció entre les diverses arts escèniques i la música, òpera al marge, que s’han produït al llarg del segle XX, s’hi pot trobar un millor exemple d’obra d’art polisèmica i font d’inesgotables i, sovint oposades, lectures i interpretacions com és el cas de "Pierrot Lunaire".

La modernitat i vigència del "Pierrot", la seva visionària juxtaposició de música i text amb un fort component dramàtic implícit i l’ús innovador de la paraula, amb una nova tècnica gairebé creada per aquesta obra com un dels principals elements cohesionadors del drama, la converteixen en una obra viva, actual i oberta a infinitud d’adaptacions.

La nostra proposta voldria encaminar-se a la emfatització del component textual i dramàtic, remarcar, fer comprensible el text, i fer accessible el significat de la paraula allunyant-nos volgudament de visions críptiques i poc comunicatives que, creiem, són totalment anacròniques en l’actualitat.

Ens trobem en la necessitat de voler explicar el 'nostre' "Pierrot", i per això creiem que és bàsica la fusió de teatre i música, apostant pel que pensem que és una proposta de "Pierrot" encara no plantejada: la seva dramatització.

Anar al principi