COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

10 de febrer 2010

El bcn216 torna a L’Auditori amb Goebbels i les seves "Songs of wars I have seen"

Després dels monogràfics dedicats a John Cage i Arvo Pärt i dels Encàrrecs 2009, el bcn216 tornarà el proper dimecres 17 de febrer a L’Auditori per presentar-nos Goebbels, un concert on el grup instrumental interpretarà "Songs of wars I have seen" del director i compositor alemany i que serà conduït per l’estoniana, Anu Tali, precisament per a qui Goebbels va escriure -per encàrrec, el 2007- la peça d’aquest programa.

Després dels monogràfics dedicats a John Cage i Arvo Pärt i dels Encàrrecs 2009, el bcn216 tornarà el proper dimecres 17 de febrer a L’Auditori per presentar-nos Goebbels, un concert on el grup instrumental interpretarà Songs of wars I have seen del director i compositor alemany i que serà conduït per l’estoniana, Anu Tali, precisament per a qui Goebbels va escriure -per encàrrec, el 2007- la peça d’aquest programa.

És aquesta, Songs of wars I have seen, una peça musicoteatral, inspirada en els fragments de la novel·la de Gertrude Stein del mateix nom, on notes musicals de tots els temps es camuflen entre els pensaments del dia a dia de les dones franceses que restaven a casa durant la Segona Guerra Mundial mentre els seus homes lluitaven al front. Aquí, el món antic i el contemporani es barregen en un de sol i la cadència barroca comparteix espai amb conceptes d’avantguarda que van des del jazz a l’atonalitat, passant pel minimalisme, mentre afloren, recitats, els pensaments emotius, irònics, tendres, angoixants, intel·ligents,... d’aquestes dones de la reraguarda.

Així doncs, el grup bcn216 intentarà unir la música i la historia en un concert, aquest, no només per escoltar, sinó també per veure’l, ja que Goebbels a més d’haver escrit la partitura també n’ha predeterminat aspectes de la posada en escena. Un d’ells, per exemple, consisteix en què les intèrprets siguin exclusivament femenines per cenyir-se així al màxim possible a la realitat. En el cas que hi hagi d’haver algun home entre els músics, aquest s’ha de situar al fons de l’escenari vestit completament de negre. El bcn216 ha estat fidel a aquesta premissa del compositor alemany i dels 18 intèrprets, 13 són dones i 5 són homes.

Intèrprets

bcn216
Anu Tali, direcció musical
Jordi Prat i Coll, direcció escènica

Obres

H. GOEBBELS Songs of Wars I Have Seen


GOEBBELS
Temporada bcn216 09-10
Dimecres, 17 de febrer de 2010 – 20.30h
Sala 2 – Oriol Martorell
Concert gratuït

Anar al principi