COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

4 de desembre 2009

El 1r Cicle de concerts del Centre Robert Gerhard arriba a L’Auditori amb "Pièces de Simphonie" el proper diumenge 6 de desembre

El Centre Robert Gerhard, centre per a la promoció i difusió del patrimoni musical català de L’Auditori, va donar el tret de sortida al seu 1r cicle de concerts el passat 3 de novembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb "Il Piú Bel Nome" d’Antonio Caldara, oferint així una mostra musical vinculada a la Guerra de Successió (1701-1714). Seguint aquesta mateixa temàtica, el proper diumenge 6 de desembre i de la mà del grup Vespres d’Arnadí, s’interpretaran les "Pièces de Simphonie" de Charles Desmazures. Una formació composta per músics de l’ESMUC i d’altres especialistes formats a Utrecht, Basilea i Brusel·les liderat per Daniel Espasa i Pere Saragossa que es centra en l’estudi i difusió del repertori de finals del segle XVII i primer XVIII.

Les "Pièces de Simphonie" són unes suites que suposadament van sonar l’any 1701 durant l’enllaç entre Felip V i Maria Lluïsa de Savoia que va tenir lloc a la ciutat de Figueres. Sembla ser que entre el sèquit que va acompanyar el casament s’hi trobava l’organista de la catedral de Marsella, Charles Desmazures (1670-1736), autor d’aquestes peces de simfonia, influenciades per l’estil versallesc lullyà, i que aquest les va voler oferir als nuvis en aquest dia tan especial. Unes suites, les de Piéces de Simphonie, que ara la formació històrica Vespres d’Arnadí interpretarà a L’Auditori.

El mateix concert es representarà l’endemà, el dilluns 7 de desembre a les 20h, al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Benidorm.

Anar al principi