Notícies

Lisi Andrés | 4 novembre 2016

Dissabte tornen els concerts familiars a L’Auditori!

Band-re-vent-tant obre la temporada familiar del Servei Educatiu de L’Auditori que l’any passat va reunir més de 170.000 espectadors

170.000 espectadors passen cada temporada pels concerts i activitats del Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona. Per al nou curs 2016-17 s’han programat 78 sessions familiars, amb un ventall que va des d’activitats per a embarassades fins a concerts adreçats al públic adolescent. Les propostes familiars arrenquen aquest dissabte amb el clàssic Band-Re-Vent-Tant, una oportunitat única per descobrir en família els compositors catalans de la mà de la Banda Municipal de Barcelona i amb una trencadora posada en escena de la coreògrafa Sol Picó.

La temporada 16-17 el Servei Educatiu obre una nova línia que el porta a col•laborar amb altres institucions artístiques del país com és el cas del Museu Picasso amb qui està preparant una de les grans novetats d’aquest any. Es tracta del concert Pica-So que permetrà descobrir les músiques al voltant de la vida de Picasso a través del flamenc, la chanson francesa i obres de Granados, Falla, Satie, Deodat de Séverac i Stravinski, entre d’altres. Una altra novetat de la temporada és el concert que estrena amb la Banda Municipal de Barcelona. Maaambo!!!, amb direcció escènica de La Cubana, proposa un viatge pels ritmes de l’Amèrica Llatina.

Per tal d’oferir una visió molt àmplia de la música al públic familiar, el Servei Educatiu treballa molt estretament amb la resta de programacions de L’Auditori. És per això que ofereix concerts relacionats amb els cicles estables de l’equipament com es el cas de Setze Cordes, dedicat a la música de Cambra, Händel & Friends, a l’Antiga, o Històries Elèctriques que acosta als joves les músiques de nova creació de les Sampler Sèries. Aquesta temporada tornen els concerts estrenats amb gran èxit la temporada passada com Planeta Clarinet i VaiVé amb Brodas Bros. No faltaran espectacles que ja s’han convertit en clàssics de la programació del Servei Educatiu amb títols tan consolidats com Sona Bach, Ma,me,mi...Mozart! o Voooox que des de fa anys arrenquen els somriures del públic que els ve a veure. A més, es reestrenen Els Nous Colors del Metall, una nova mirada a aquest clàssic de la programació familiar. El Servei Educatiu consolida també la programació iniciada la temporada passada “El seu primer any a L’Auditori” que inclou propostes pensades i dissenyades per gaudir de la música durant l’embaràs i compartir les primeres experiències musicals amb els nadons.

De la butaca a l’escenari

El Servei Educatiu continua apostant pels projectes participatius i la temporada 16-17 proposa descobrir el reggae amb el taller concert Vine a Cantar Bob Marley amb els Buffalo Soldiers i formar part del mític quartet britànic amb Vine a Cantar The Beatles amb els Sargent Peppers capitanejats per Santi Careta. Les famílies també podran gaudir de les nadales a L’Auditori amb l’especial Vine a Cantar Nadales amb el Quartet Mèlt amb arranjaments de Joan Albert Amargós.

El Servei Educatiu de L’Auditori és pioner i un referent a Europa en la preparació de concerts, tallers i materials didàctics d’una gran qualitat artística i pedagògica que tenen com a objectiu fer arribar la música al públic familiar, despertant el seu interès i ensenyant a estimar-la. Treballa amb les famílies, les escoles, el professorat, els músics, els coreògrafs i els directors d’escena per aconseguir que el fet de venir a sentir un concert a L’Auditori deixi en els nens i nenes i les seves famílies el record d’una experiència màgica que s’estengui més enllà de la sala.