Notícies

Lisi Andrés | 15 de maig 2017

Dissabte estrenem el nou concert familiar del Servei Educatiu Pica-So

L’Auditori estrena Pica-So, un concert per a nens i nenes a partir de 2 anys que descobreix l’univers musical del pintor, en col·laboració amb el Museu Picasso

Descarrega’t bruts per tv de Pica-So
Descarrega’t fotografies de Pica-So

L’Auditori estrena Pica-So, un concert per a nens i nenes a partir de 2 anys que descobreix l’univers musical del pintor, en col·laboració amb el Museu Picasso

Dani Espasa i Enrique Cabrera dirigeixen aquest espectacle que viatja pel flamenco, les músiques de la Barcelona modernista, els ballets russos, el cuplet i la chanson francesa

Després d’estrenar-se a L’Auditori Pica-So es podrá veure el 8 i 9 de juny al Festival de Piano de Lille (França) en el marc del projecte europeu Music Up Close Network

El Servei Educatiu de L’Auditori estrena aquest dissabte dia 20 el seu nou espectacle familiar Pica-So que ha fet en col·laboració amb el Museu Picasso de Barcelona. Es tracta d’un concert pensat per a nens i nenes a partir de dos anys que ofereix un viatge per les músiques que van formar part de la banda sonora de la vida del genial pintor malagueny.

De la mà de Pablo Picasso, s’acostaran al flamenco de la seva Màlaga natal, a les músiques de la Barcelona modernista o als ballets rusos amb algunes de les composicions d’Igor Stravinsky per a les quals Picasso en va fer els decorats. Les famílies també podran gaudir del cuplet “Ojos Verdes” que Blanquita Suárez, a qui Picasso va retratar, va popularitzar al Paral·lel barceloní i submergir-se en la chanson francesa de l’etapa que el pintor va passar a París. El concert també té peces participatives com “El ball de Sant Ferriol”, un ball que tancava els espectacles de putxinel·lis als Quatre Gats.

Un viatge delicat per a quatre músics i una ballarina que compta amb la direcció musical de Dani Espasa, que també toca el piano i l’acordió a l’espectacle, i amb la direcció escènica d’Enrique Cabrera, impulsor de la prestigiosa companyia de dansa Arcaladanza. Per interpretar en directe les obres de Falla, Albéniz, Paco de Lucía, Satie, Poulenc, Stravinsky i Garreta, entre molts d’altres, pugen dalt l’escenari de la Sala 2 Oriol Martorell Ana Fernández, violí i veu, Pau Figueres, guitarra, piano i Xavi Castillo, clarinet, clarinet baix i clarinet contrabaix i la ballarina Olga Lladó. Pica-So es podrà veure a L’Auditori dissabte 20 i diumenge 21 de maig en sis úniques funcions.

Després d’estrenar-se a L’Auditori, el concert Pica-So viatjarà a França i es podrà veure els dies 8 i 9 de juny al Festival de Piano de Lille on ha estat seleccionat. Aquesta col·laboració s’emmarca dins el projecte europeu Music Up Close Network que té per objectiu experimentar amb noves estratègies per connectar la música clàssica i els nous públics.

Prop de 5.000 escolars gaudiran de Pica-So
Els passis per a escoles de Pica-So, que van començar la setmana passada, han obtingut un gran èxit de convocatòria. En total se celebraran 12 passis i passaran per L’Auditori prop de 5.000 escolars de P3 a Segon de primària.

Per complementar l’experiència el Museu Picasso proposa un itinerari, amb quatre o cinc obres de la col·lecció relacionades per època o temàtica amb les músiques del concert, en què els protagonistes son els alumnes. La visita es condueix a partir dels seus interessos i observacions, i es promou l’atenció del grup sencer a través de la reflexió sobre les seves opinions i les dels seus companys. S’aprèn en comú, tot millorant les capacitats d’observació, de diàleg i d’expressió.


Programa de mà
Llista Spotify

Hi col·labora: Museu Picasso