COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

JOSÉ R. PASCUAL-VILAPLANA
Director titular

Nascut a Muro, estudia bombardí i piano a la Unió Musical de Muro (Alacant) i als Conservatoris d’Alcoi i València. Es forma com a director amb mestres com J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf.

Ha dirigit diverses bandes com la Banda Nacional de Cuba, la Banda de la Marina Reial Holandesa de Rotterdam, les juvenils de Colòmbia, d’Holanda i de Baviera, les municipals de Buenos Aires i Montevideo, la de les Forces Armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa, la Banda Simfònica de MUSIKENE i la Banda i Orquestra del CONSMUPA, així com d’altres bandes municipals espanyoles. També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Matanzas (Cuba), l’Orquestra de l’Accademia La Fenice (Venècia), la Simfònica de Castella i Lleó, de Múrcia, de Castelló, del Vallès, la Filharmònica de Gran Canària, la UCAM de Múrcia, la de Cambra Manuel de Falla i la Camera Musicae de Tarragona, entre d’altres.

Del 2001 al 2014 ha estat principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete i des del 2015 és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao. És director de l’Orquestra de Vents Filharmonia i principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto.

Des de setembre del 2018 és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona.

Guanyador dels premis de direcció del WMC Kerkrade 1997 (Holanda) i de l’EBBA Birmingham 2000 (Anglaterra), actualment també és professor de direcció de banda a les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, professor convidat de l’ISEB de Trento i director artístic dels cursos de perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano de Spilimbergo (Itàlia). Com a compositor ha rebut nombrosos encàrrecs per a certàmens, festivals i solistes prestigiosos.

www.pascualvilaplana.com

CARLOS RAMÓN
Sotsdirector

Nascut a Crevillent (Alacant), obté el títol superior de trompeta al Conservatori de Múrcia i es gradua en Direcció a la ZUYD University-Conservatorium Maastricht (Països Baixos), on també obté el Màster en Direcció.

Mestres com José Rafael Pascual Vilaplana, Manuel Mondéjar Criado i Jan Cober són els seus mentors en la direcció.

Ha actuat com a director convidat amb la Luxembourg Military Band "Grand Ducale", European Youth Wind Orchestra, la Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal d'Alacant.

El 2017 va ser guanyador del "7th European Conductors Competition" organitzat per l'European Brass Band Association en Oostende (Bèlgica), guanyant també el premi especial del públic. Al juliol del mateix any guanya el premi de direcció de banda més important mundialment, l'"International Conductors Competition", emmarcat al World Music Contest de Kerkrade, on obté la "Batuta d'Or".

Ha estat director titular de l'Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra) i l' AMCE "Santa Cecília" d'Elda.

Actualment és director de la Unión Musical Torrevejense i sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona, activitats que compagina amb la direcció artística de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

www.carlosramonperez.com


SALVADOR BROTONS
Principal director convidat

Nascut a Barcelona, es forma al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on obté els títols superiors de Flauta, Composició i Direcció d’Orquestra, i el 1985 es trasllada als Estats Units, on cursa el doctorat en Música a la Universitat Estatal de Florida.

Com a compositor ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premi Orquestra Nacional d’Espanya (1977), el Premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), el Flute Choir Composition Award de la Universitat de Madison (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991).

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als EUA.

Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma (1997-2001, 2009-2013), de l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i de la Banda Municipal de Barcelona (2008-2018). Des de l’any 1991 és el director titular als EUA de la Vancouver Symphony Orchestra (Estat de Washington).

Com a convidat ha dirigit diverses orquestres a Israel, Alemanya, la Xina, Bèlgica, Corea, França, Itàlia, Mèxic, els EUA i al nostre país. A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de Direcció d’Orquestra i Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

www.salvadorbrotons.org