JOSÉ R. PASCUAL-VILAPLANA
Director titular

Nascut a Muro, estudia bombardí i piano a la Unió Musical de Muro (Alacant) i als Conservatoris d’Alcoi i València. Es forma com a director amb mestres com J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf.

Ha dirigit diverses bandes com la Banda Nacional de Cuba, la Banda de la Marina Reial Holandesa de Rotterdam, les juvenils de Colòmbia, d’Holanda i de Baviera, les municipals de Buenos Aires i Montevideo, la de les Forces Armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa, la Banda Simfònica de MUSIKENE i la Banda i Orquestra del CONSMUPA, així com d’altres bandes municipals espanyoles. També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Matanzas (Cuba), l’Orquestra de l’Accademia La Fenice (Venècia), la Simfònica de Castella i Lleó, de Múrcia, de Castelló, del Vallès, la Filharmònica de Gran Canària, la UCAM de Múrcia, la de Cambra Manuel de Falla i la Camera Musicae de Tarragona, entre d’altres.

Del 2001 al 2014 ha estat principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete i des del 2015 és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao. És director de l’Orquestra de Vents Filharmonia i principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto.

Des de setembre del 2018 és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona.

Guanyador dels premis de direcció del WMC Kerkrade 1997 (Holanda) i de l’EBBA Birmingham 2000 (Anglaterra), actualment també és professor de direcció de banda a les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, professor convidat de l’ISEB de Trento i director artístic dels cursos de perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano de Spilimbergo (Itàlia). Com a compositor ha rebut nombrosos encàrrecs per a certàmens, festivals i solistes prestigiosos.

www.pascualvilaplana.com

BEATRIZ FERNÁNDEZ,
Sotsdirectora

Nascuda a Paiporta, és Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, Llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música de València, Titulada en Piano pel Conservatori de Torrent, Llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Royal School of Music of London i Llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música de Múrcia.

Ha estat titular de La Lira de Vilafamés, l’Associació Cultural Allegro de València, L’Artesana de Catarroja, la Unió Musical de Carlet, la Banda Sinfónica de Mujeres i la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. Ha dirigit la Banda Simfònica de Madrid, l’Orquestra del Conservatori Superior de Múrcia, la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, l’orquestra MendelssohnSymphonia i la del Conservatori Cherubini de Florència, el Cor Europa ChorAcademie, la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein i les orquestres de València, del Festival Internacional de Música de Cancún, Filharmònica de la Universitat de València, de la FSMCV i Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Orquesta Sinfónica Ateneo Musical del Puerto de Valencia i de la Sinfónica Unión Musical de Llíria.

A la actualitat, és directora titular de La Lira Castellonera, de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona.


www.beatrizfernandezaucejo.com/es/SALVADOR BROTONS
Principal director convidat

Nascut a Barcelona, es forma al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on obté els títols superiors de Flauta, Composició i Direcció d’Orquestra, i el 1985 es trasllada als Estats Units, on cursa el doctorat en Música a la Universitat Estatal de Florida.

Com a compositor ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premi Orquestra Nacional d’Espanya (1977), el Premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), el Flute Choir Composition Award de la Universitat de Madison (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991).

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als EUA.

Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma (1997-2001, 2009-2013), de l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i de la Banda Municipal de Barcelona (2008-2018). Des de l’any 1991 és el director titular als EUA de la Vancouver Symphony Orchestra (Estat de Washington).

Com a convidat ha dirigit diverses orquestres a Israel, Alemanya, la Xina, Bèlgica, Corea, França, Itàlia, Mèxic, els EUA i al nostre país. A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de Direcció d’Orquestra i Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

www.salvadorbrotons.org