COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

JOSÉ R. PASCUAL-VILAPLANA
Director titular de la Banda Municipal de Barcelona

José R. Pascual-Vilaplana
Nascut a Muro, estudia bombardí i piano a la Unió Musical de Muro (Alacant) i als Conservatoris d’Alcoi i València. Es forma com a director amb mestres com J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf.

Ha dirigit diverses bandes com la Banda Nacional de Cuba, la Banda de la Marina Reial Holandesa de Rotterdam, les juvenils de Colòmbia, d’Holanda i de Baviera, les municipals de Buenos Aires i Montevideo, la de les Forces Armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa, la Banda Simfònica de MUSIKENE i la Banda i Orquestra del CONSMUPA, així com d’altres bandes municipals espanyoles. També ha dirigit l’Orquestra Simfònica de Matanzas (Cuba), l’Orquestra de l’Accademia La Fenice (Venècia), la Simfònica de Castella i Lleó, de Múrcia, de Castelló, del Vallès, la Filharmònica de Gran Canària, la UCAM de Múrcia, la de Cambra Manuel de Falla i la Camera Musicae de Tarragona, entre d’altres.

Del 2001 al 2014 ha estat principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete i des del 2015 és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao. És director de l’Orquestra de Vents Filharmonia i principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto.

Des de setembre del 2018 és el director titular de la Banda Municipal de Barcelona.

Guanyador dels premis de direcció del WMC Kerkrade 1997 (Holanda) i de l’EBBA Birmingham 2000 (Anglaterra), actualment també és professor de direcció de banda a les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida, professor convidat de l’ISEB de Trento i director artístic dels cursos de perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano de Spilimbergo (Itàlia). Com a compositor ha rebut nombrosos encàrrecs per a certàmens, festivals i solistes prestigiosos.

www.pascualvilaplana.com

CARLOS RAMÓN
Sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona

Carlos Ramon
Carlos Ramón naix a Crevillent (Alacant) el 1989. És titulat superior de trompeta pel Conservatori Superior de Música de Múrcia i graduat en direcció per la Zuyd University – Conservatorium Maastricht (Països Baixos), on també obté el Màster en Direcció l’any 2016. Mestres com José Rafael Pascual Vilaplana, Manuel Mondéjar Criado i Jan Cober són els seus mentors en la direcció. Ha assistit a seminaris dirigits pels professors Alex Schillings, Felix Hauswirth, Eugene Corporon, Carlo Pirola, Johan de Meij, Rafael Sanz-Espert, László Marosi, Yves Segers i Douglas Bostock.

Ha actuat com a director convidat amb la Luxembourg Military Band “Grand Ducale”, l’European Union Youth Wind Orchestra, la Banda Municipal de Barcelona i la Banda Municipal d’Alacant.

El 2017 va ser guanyador del 7th European Conductors Competition organitzat per l’European Brass Band Association a Oostende (Bèlgica), i també va guanyar el premi especial del públic. El juliol del mateix any va guanyar el premi de direcció de banda més important a escala mundial, l’International Conductors Competition, emmarcat en el World Music Contest de Kerkrade, on va obtindre la Batuta d’Or.

Ha sigut director titular de l’Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra), l’AMCE Santa Cecilia d’Elda i director artístic de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. En l’actualitat és director de la Unión Musical Torrevejense i subdirector de la Banda Municipal de Barcelona.

SALVADOR BROTONS
Principal director convidat de la Banda Municipal de Barcelona

Com a compositor ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premio Orquesta Nacional de España (1977), el premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), The Madison University Flute Choir Composition Award (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991). Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als Estats Units.

Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001 i 2009-2013), l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018). Des de l’any 1991 dirigeix la Vancouver Symphony (Estats Units) i, actualment, és també el principal director convidat de la Banda Municipal de Barcelona. Com a convidat ha dirigit diverses orquestres a Israel, Alemanya, Xina, Bèlgica, Corea, França, Itàlia, Mèxic, els Estats Units i al nostre país. A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC).

Aquest 2020 ha estat distingit amb el Clark County Arts Commission Lifetime Achievement Award pels seus anys al servei de la comunitat artística de SW Washington.

www.salvadorbrotons.org
Anar al principi