SALVADOR BROTONS És el director titular de la Banda Municipal de Barcelona des de l'any 2008.

Salvador Brotons va néixer a Barcelona en una família de músics. Va estudiar flauta amb el seu pare i va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va obtenir els títols superiors de flauta, composició i direcció d'orquestra. El 1985 va ser guardonat amb una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on va cursar el doctorat en Música a la Universitat Estatal de Florida.

Com a compositor, ha escrit més de 125 obres, principalment per a conjunts orquestrals i de cambra. Ha rebut 16 premis de composició, com el Premio Orquesta Nacional de España (1977) per les seves Quatre peces per a cordes; el Premi Jove d'Or (1980) i el Premi Ciutat de Barcelona per la seva Primera simfonia (1983) i per Absències per a narrador i orquestra (1986); el Premi de la Southeastern Composers League per a la seva Sinfonietta da camera (1986); el Flute Choir Composition Award de la Universitat de Madison (1987) per la seva Suite de flautes, i el Premi Reina Sofia (1991) per l’obra Virtus per a orquestra.

També ha rebut nombrosos encàrrecs, i diverses de les seves obres han estat editades i gravades en CD a Europa i els EUA sota segells com EMI, Auvidis, Albany Records, Naxos, Claus, RNE, etc.

Ha estat el director musical de l'Orquestra Simfònica de Vancouver (WA) des del 1991. També ha estat el director tiular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002; 2009-2013) i l'Orquestra Simfònica de Balears a Palma de Mallorca (1998-2001). El 2002 va rebre el Florida State University Alumni Award pels seus èxits professionals.

Brotons ha dirigit orquestres arreu del món: l’Orquestra Simfònica Nacional de Sud-àfrica, els Virtuosos de Moscou, l'Orquestra de RTVE i l'Orquestra Simfònica de Màlaga, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simón Bolívar de Veneçuela, la Filharmònica de Montevideo (Uruguai), I Pomeriggi Musicali de Milà (Itàlia), l'Orchstre des Guides (Bèlgica), la Reutlingen Württembergische Philharmonie Orchestra i la Wuppertal Symphony Orchestra (Alemanya), l'Orquestra Simfònica de la UANL (Monterrey, Mèxic), l'Orquestra Simfònica de Beijing (Xina) i la Simfònica de Bucheon i la Wonju Simfonia (Corea del Sud). També apareix regularment com a director convidat amb la Raanana Symphonette i la Kibbutz Orchestra a Israel.

Actualment combina una intensa agenda com a director d'orquestra i compositor. Des del setembre del 2008, és el director musical de la Banda Municipal de Barcelona.

BEATRIZ FERNÁNDEZ,
sotsdirectora

Nascuda a Paiporta, és Diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, Llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música de València, Titulada en Piano pel Conservatori de Torrent, Llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Royal School of Music of London i Llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música de Múrcia.

Ha estat titular de La Lira de Vilafamés, l’Associació Cultural Allegro de València, L’Artesana de Catarroja, la Unió Musical de Carlet, la Banda Sinfónica de Mujeres i la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. Ha dirigit la Banda Simfònica de Madrid, l’Orquestra del Conservatori Superior de Múrcia, la Jove Orquestra Simfònica de Galícia, l’orquestra MendelssohnSymphonia i la del Conservatori Cherubini de Florència, el Cor Europa ChorAcademie, la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein i les orquestres de València, del Festival Internacional de Música de Cancún, Filharmònica de la Universitat de València, de la FSMCV i Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

A la actualitat, és directora titular de La Lira Castellonera, de l’Orquesta Sinfónica Ateneo Musical del Puerto de Valencia i de la Sinfónica Unión Musical de Llíria; subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora convidada de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.