COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

LUDOVIC MORLOT
Director titular de l'orquestra OBC

L’ímpetu, l’elegància i la intensitat sobre l’escenari de Ludovic Morlot li han valgut l’estima d’espectadors i orquestres d’arreu, des de la Filharmònica de Berlín fins a l’Orquestra Simfònica de Boston. En els seus vuit anys com a director musical de l’Orquestra Simfònica de Seattle va anar més enllà de la programació concertística tradicional i va guanyar diversos Grammy.

Actualment és director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle i el 2019 va ser nomenat artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC, amb la qual ha mantingut una estreta relació durant molts anys. Cada temporada torna a dirigir totes dues orquestres. Recentment ha estat nomenat nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a la qual s’incorporarà la temporada 22-23. Ha estat director artístic i membre fundador de la Jove Orquestra Nacional de la Xina entre el 2017 i el 2021; en va dirigir els concerts inaugurals al Carnegie Hall i a la Xina el 2017 i hi va anar de gira per Europa el 2019. Entre 2012 i 2014 va ser director titular de La Monnaie i va dirigir produccions noves a Brussel·les i al Festival de Pasqua d’Ais de Provença, com La clemenza di Tito, Jenufa i Pelléas et Mélisande (Pel·leas i Melisenda).

Morlot ha dirigit la Filharmònica de Berlín, el Reial Concertgebouw, la Filharmònica de Txèquia, l’Orquestra Estatal de Dresden, la Filharmònica de Londres i l’Orquestra del Festival de Budapest, a més de moltes de les principals orquestres dels Estats Units, com la Filharmònica de Nova York, la Filharmònica de Los Angeles i les orquestres simfòniques de Chicago i Boston. Morlot té una connexió molt estreta amb Boston: va obtenir la Beca Seiji Ozawa de direcció al Festival de Tanglewood i més endavant va ser designat director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston. Des d’aleshores l’ha dirigit a Tanglewood i en una gira per la costa oest dels Estats Units. També ha actuat moltes vegades a Àsia i Australàsia, en concret amb la Filharmònica de Seül, l’Orquestra Simfònica Japonesa Yomiuri i l’Orquestra Simfònica de Melbourne. Ha actuat als festivals d’Edimburg, d’Aspen, els Proms de la BBC i el Wien Modern.

La seva titularitat a Seattle va suposar un període importantíssim en la trajectòria musical de l’orquestra. La seva programació innovadora inclou la seva tria de repertori, a més de produccions teatrals i actuacions fora de l’espai tradicional de la sala de concerts.

Amb formació de violinista, va estudiar direcció a l’escola Pierre Monteux (EUA) amb Charles Bruck i Michael Jinbo. Va continuar formant-se a la Reial Acadèmia de Londres i, més endavant, al Reial Conservatori de Música de Londres, després d’obtenir la Beca de Direcció Norman del Mar. Morlot és professor associat de la Facultat de Música de la Universitat de Washington, a Seattle, i artista convidat al Conservatori de Colburn, a Los Angeles. El 2014 va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia de Música, en reconeixement per la seva important contribució a la música.

www.ludovicmorlot.com

MARTA GARDOLIŃSKA
Principal directora convidada de l'orquestra OBC

La prometedora directora polonesa va atraure l’atenció internacional quan va ser directora associada de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth (2018-2020). La temporada 2019-2020 va debutar amb molt d’èxit als Estats Units amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, amb la que colabora amb regularitat des de llavors. A més, des de la present temporada Gardolińska és la directora musical de l’Òpera Nacional de la Lorena i a partir del proper curs 2022-2023 serà la principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya durant dues temporades.

Durant l’actual temporada, la directora polonesa debuta amb la Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Nacional del Capitole de Toulouse i a l’Òpera de Burdeus. A més, dirigeix per primera vegada algunes de les principals formacions britàniques, com les Simfòniques de Londres i Birmingham, la Royal Northern Orchestra, la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool i l’Orquestra Nacional de la BBC de Gal·les.

La temporada 2020-2021, va debutar amb la Reial Orquestra Nacional Escocesa, l’Orquestra Simfònica Nacional de la Ràdio Polonesa, l’Orquestra Nacional de la Lorena i l’Orquestra de Cambra de París, entre d’altres. També va tornar a dirigir l’Orquestra Simfònica de Bournemouth i l’Orquestra Tonkünstler al Musikverein de Viena.

El 2019, Gardolińska va debutar amb l’Orquestra de Cambra Escocesa al Festival d’Edimburg. Altres actuacions recents inclouen concerts amb la Wiener Concert-Verein al Musikverein de Viena i el seu retorn a Varsòvia per dirigir els músics joves de la I, Culture Orchestra al Philharmonic Hall.

Entre els nombrosos guardons que ha rebut, hi ha una menció honorífica i el premi especial de l’orquestra en el Concurs de Direcció de Witold Lutoslawski (Polònia, 2016), i el tercer premi i el premi especial de l’orquestra al Concurs Internacional de Direcció Felix Mendelssohn (Grècia, 2016). També va ser semifinalista del Primer Concurs Internacional de Direcció de Hong Kong (2018). El 2016, Gardolińska va rebre el títol de Destacada Polonesa a Àustria i, la temporada 2017-2018 va ser nomenada membre associada de la Taki Alsop Conducting Fellowship, fundada per Marin Alsop.

www.martagardolinska.com
Teresa Riveiro Böhm
Directora associada de l'orquestra OBC

La directora austríaco-espanyola Teresa Riveiro Böhm va ser nomenada Leverhulme Conduc-ting Fellow amb l’Orquestra Escocesa de la BBC, en col·laboració amb el Reial Conservatori d’Escòcia, per a les temporades 2019-20 i 2020-21. També ha estat mereixedora del Premi Neeme-Järvi al Festival Gstaad Menuhin 2019.

A la temporada 2021-22, els seus compromisos han inclòs concerts amb la Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz, la Robert Schumann Philharmonie, la Kremerata Baltica al Kronberg Academy Festival, l’Orquestra Simfònica de Stavanger, l'Orquestra Nacional de Metz, la Fil-harmònica de Stuttgart, l'Òpera Nacional de Montpeller i l’Orquestra Simfònica de Bourne-mouth. Recentment ha estic nomenada directora associada de l’Orquestra Simfònica de Bar-celona i Nacional de Catalunya.

Entre els seus treballs orquestrals anteriors més destacats poden citar-se les seves col·laboracions amb la St. Petersburg Chamber Philharmonic, Philharmonie Südwestfalen, l’Orquestra Simfònica Savaria, Südwestdeutsche Philharmonie Konstanz, l’Orquestra de Cambra de Ginebra, l’Orquestra Simfònica d’Aalborg, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC i el Red Note Ensemble.

En temporades anteriors Riveiro Böhm va rebre el primer premi al Dichler Wettbewerb de Viena i el primer premi d'orquestra de l’Orquestra Simfònica Savaria i també va ser nomenada Tanglewood Conducting Fellow.

Ha estat directora assistent en produccions d'òpera com La violació de Lucrècia de Britten a la Universitat de Música i Dansa de Colònia, La flauta màgica de Mozart a l'Oper Burg Gars d'Àustria, en obres corals, com Elijah de Mendelssohn a la Catedral de Trier, com a part del Mosel Music Festival, així com a la Simfonia n. 9 de Bruckner interpretada a la Catedral de Co-lònia.

Riveiro Böhm va estudiar Direcció d'Orquestra a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Vi-ena (MDW) amb Johannes Wildner i a la Universitat de Música i Dansa de Colònia amb Ale-xander Rumpf i Stephan E. Wehr (òpera). Anteriorment va estudiar Música d'Església a la MDW i Direcció de Cor amb Erwin Ortner. Als cinc anys va rebre les primeres lliçons de violí i va estudiar a l'Escola Central de Música associada al Conservatori Txaikovski de Moscou.

www.teresariveiroboehm.com


Anar al principi