Duncan Ward© May Zircus
  Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  BERNAT VIVANCOS: U (2021) 20′ – Estrena mundial, obra encàrrec
  SERGUÉI PROKÓFIEV: Romeu i Julieta, op. 64 (1935). Selecció 20′

  El paradigma de l’amor en forma d’anhel inassolible es troba, sens dubte, en les pàgines de Romeu i Julieta. Shakespeare transmet magistralment la tensió entre amor jove i alliberador i societat adulta i opressora, un clàssic que perviu avui dia i que és una font constant de relectures. Serguéi Prokófiev es va basar en aquest text dramàtic per compondre el ballet Romeu i Julieta, una de les obres més cèlebres de l’autor i farcida de temes i motius icònics.

  La música de Bernat Vivancos, compositor convidat a la temporada 2021-2022, és una recerca constant d’una harmonia viva i esplendent. Amb U, per a gran orquestra, l’autor fa un pas endavant amb el seu llenguatge compositiu i arriba a una cota inusitada de risc estètic: el llenguatge microtonal s’insereix en el discurs orquestral en forma de xoc de textures, amb una escriptura que combina magmes sonors amb seqüències de lluminositat i nitidesa.

  AVÍS: El programa de mà correspon al concert que va tenir lloc els dies 17, 18 i 19 de setembre de 2021 a L’Auditori de Barcelona, que també incloïa l’obra Concert per a violoncel d’Edward Elgar, interpretat per l’OBC i el violoncelista Sheku-Kanneh Mason.

  Intèrprets

  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
  Duncan Ward, direcció

  Amb el suport de

  Institut Ramon Llull

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.