Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  CARLES BAGUER: Simfonia n. 5 en Re – 13 min.
  JORDI CERVELLÓ: Concerto grosso (1973) 17 min.
  JOHANNES BRAHMS: Serenata n. 1 en Re, op. 11 (1858) 45 min.

  Si el classicisme a Catalunya té un nom, aquest és el de Carles Baguer. Compositor i organista de la catedral de Barcelona al tombant del segle XVIII, la seva aportació simfònica -molt influïda per la música de Franz Joseph Haydn- és única en tota la península Ibèrica. El manuscrit de la Simfonia n. 5, obra primerenca en el seu catàleg, es conserva al Museu de les cultures del vi de Vilafranca del Penedès, provinent del fons de l’església de Santa Maria.

  El Concerto Grosso de Jordi Cervelló, compost el 1973 -el mateix any que l’autor va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona- i estrenat el 1981, és un homenatge a Georg Friedrich Händel i Arcangelo Corelli. L’obra reprèn l’estructura i la disposició orquestral dels concerti grossi barrocs: dos violins i un violoncel solistes s’oposen a un ripieno orquestral.

  La Serenata op. 11 de Johannes Brahms és un dels primers treballs orquestrals de l’autor. Afectat per la mort recent de Robert Schumann i obsedit per l’estudi de les simfonies de Ludwig van Beethoven, la composició de les dues serenates orquestrals conté els embrions del que serien, anys després i amb un llarg procés de gestació i aprenentatge, les seves quatre simfonies.

  Intèrprets

  Edmon Colomer, direcció
  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

  Amb el suport de

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.