© Denis Kozukhin 2016 Pianist Photo: Marco Borggreve
  Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  MAURICE RAVEL: Rapsòdia espanyola, op. M 54 (1908) 14′
  SERGUEI RAKHMÀNINOV: Danses simfòniques, op. 45 (1940) 35′
  SERGUEI RAKHMÀNINOV : Concert per a piano n. 4 en sol m, op. 40 (1926) 25′

  Serguei Rakhmàninov és la culminació de la tradició simfònica russa. Extraordinari pianista, director i compositor, la seva música beu directament de l’univers més genuïnament romàntic de Piotr Illitx Txaikovski i Frédéric Chopin, en una sublimació de la forma al servei de l’espontaneïtat i l’expressió. L’obra de Rakhmàninov és sentimental, refinada i elegant, i mostra igualment una fascinació per a la música zíngara i per al folklore rus.

  Les Danses simfòniques són una de les darreres aportacions del catàleg de l’autor. Compostes durant la seva etapa nord-americana en forma de suite i amarades de nostàlgia pel seu país natal, incorporen diferents fragments de música litúrgica ortodoxa que el compositor ja havia fet servir amb anterioritat.
  És en els concerts per a piano i orquestra en què, possiblement, es pot gaudir amb major profunditat del talent de Rakhmàninov com a pianista-compositor. Concebuts tots ells per a ser interpretats per l’autor, el Concert n. 4 és el menys conegut de l’autor, per la seva distància estilística i formal en relació amb els seus predecessors. Amb elements manllevats tant del jazz com de les avantguardes dels anys vint, es tracta d’una obra de maduresa creativa i d’expressió pregona.

  Intèrprets

  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
  Denis Kozhukhin, piano
  Matthias Pintscher, direcció

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.