Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  ROBERT GERHARD: Cançoner de Pedrell per a veu i conjunt instrumental (1941)
  RAMON HUMET: Vent transparent per a orquestra de cambra (2008, rev. 2009)
  EDUARD TOLDRÀ: Vistes al mar per a orquestra de corda (1921)

  Tres generacions de compositors catalans conformen un programa únic que permet reunir els últims cent anys de música del país. Vistes al mar, d’Eduard Toldrà, és possiblement l’emblema musical de la fascinació noucentista per la Mediterrània. Amb una claredat diàfana i lírica, i sense voluntat narrativa o programàtica, l’obra s’inspira en la lectura del poema La Ginesta, de Joan Maragall. Els tres moviments –Costa brava, Nocturn i Veles i reflexes– són evocacions poètiques carregades de llum i vitalitat.

  Robert Gerhard va ser deixeble de Felip Pedrell entre 1916 i 1920. Aquest mestratge, com posteriorment el d’Arnold Schönberg, va marcar una empremta decisiva en la producció de l’autor. El Cançoner de Pedrell recull un seguit de cançons tradicionals catalanes recopilades pel seu mestre i les elabora des d’una perspectiva musical avançada, molt influïda per Béla Bartók.

  L’obra més recent del programa, Vent transparent, de Ramon Humet, forma part del cicle Música del no ésser, inspirat en un poema del monjo zen Daido Ichi’i: «La música del no ésser / omple el buit: / sol de primavera, / blancor de neu, / núvols brillants, / vent transparent». La música d’Humet mostra una sensibilitat especial per la precisió tímbrica i pel color, amb una atracció clara cap a la filosofia i la música japonesa.

  Intèrprets

  Marc Sala, tenor
  Francesc Prat, direcció
  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

  Amb la col·laboració de

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.