Lidia Vinyes Chiochica© Lidia Vinyes Chiochica
  Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  ENRIC PALOMAR: Tres amores oscuros per a dos cantaores, dos pianos i orquestra (2021) 40′ – Estrena mundial, obra encàrrec
  SERGUEI PROKÓFIEV: Cinderella (La ventafocs), sel·lecció del ballet, op 87 (1944) 29′

  La música de ballet per a Cinderella (La Ventafocs) va ser de les últimes obres que Serguei Prokófiev va compondre amb el beneplàcit de les autoritats soviètiques, poc abans de caure en un tràgic ostracisme. L’autor es basa en el conte de la Ventafocs per retre homenatge a Piotr Ilitx Txaikovski, el model insigne de la música russa per a ballet. Les Suites compilen diferents seccions del ballet i retraten vívidament diverses escenes del relat de l’heroïna, amb una brillantor orquestral inconfusible que il·lustra magistralment una història d’abast universal sobre l’opressió injusta i el rescat triomfal.

  Tres amores oscuros, d’Enric Palomar, és un tríptic per a cantaora i cantaor solistes, dos pianos i orquestra. Basat en fragments de Bodas de Sangre i Yerma, de Federico García Lorca, i en l’episodi de Tamar i Ammon de l’Antic Testament, l’obra explora la dimensió tel·lúrica, ingovernable i desbocada de l’amor. Tres diàlegs amorosos en què la passió és conduïda per forces ancestrals que ultrapassen la raó.

  Intèrprets

  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

  Marco Mezquida, piano
  Carles Marigó, piano
  Lidia-Vinyes Curtis, mezzosoprano
  Pere Martínez, cante
  Josep Caballé, direcció

  En col·laboració amb

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.