Notícies

Aleix Palau | 4 d'octubre 2018

El Cuarteto Quiroga, Premi Nacional de Música 2018, participa en el concert inaugural de la temporada de Cambra de L’Auditori

L'Orquestra da Camera reuneix alguns dels millors músics de casa nostra per interpretar música de Txaikovski, Britten i Strauss.
El cartell de la temporada comptarà amb 19 concerts més les 8 propostes integrades en el Festival Emergents Barcelona.

La temporada de Música de Cambra comença el 10 d'octubre amb un programa de luxe que estarà interpretat per l'Orquestra da Camera. Aquesta formació, que ret homenatge a l'Associació Musica da Camera fundada el 1913 per Pau Casals, està formada per membres d'alguns dels principals conjunts de cambra de l'estat, com el Cuarteto Quiroga, que acaba de rebre el Premi Nacional de Música 2018, els quartets Casals, Dalia, Elias i Cosmos, el Trio VibrArt i també membres de la Mahler Chamber Orchestra i la Deutsche Symphonie Orchester. L'Orquestra Da Camera actuarà sota la direcció de la violinista Antje Weithaas.


Un programa ambiciós amb música russa, alemanya i anglesa

El repertori seleccionat per l'Orquestra Da Camera està encapçalat per una de les obres més emblemàtiques de Piotr Ilitx Txaikovski, la Serenata de corda en Do major, un autèntic monument del repertori per a orquestra. Seguirà el concert amb un dels bucs insígnia de Richard Strauss, l'estudi per a 23 instruments de corda Metamorfosis, escrit a les acaballes de la Segona Guerra Mundial. Per últim, sentirem Variacions sobre un tema de Frank Bridge, que Benjamin Britten va escriure com a tribut al seu mestre.

La temporada de Cambra seguirà el dia 21 d'octubre amb el primer concert de Schubert Lied, cicle que ens permet descobrir gran part de l'obra del compositor amb les veus de joves talents estatals i internacionals. La primera cita comptarà amb la mezzosoprano Marie Seidler i el pianista Joseph Middleton, que subsituirà Malcolm Matineau, que no participarà en el programa per qüestions alienes a L'Auditori.