Compositors convidats

RAMON HUMET I PABLO CARRASCOSA
L’aposta per la nova creació és un element troncal en el projecte artístic de L’Auditori. Aquesta temporada amb Ramon Humet i Pablo Carrascosa Llopis, extraordinaris exemples de dues de les generacions de compositors més fecundes dels darrers anys, seguirem explorant noves formes de concebre l’experiència d’un concert a través de l’encàrrec i l’estrena d’obres de llarga durada, i podrem gaudir de les seves composicions a les diverses temporades de L’Auditori. Els
seus noms se sumen als d’Hèctor Parra, Manuel Rodríguez Valenzuela, Raquel García-Tomás, Octavi Rumbau i Luis Codera Puzo, que han estat convidats en temporades anteriors.

Del catàleg simfònic de Ramon Humet (Barcelona, 1968), l’OBC interpretarà Gagaku sota la direcció de Cristian Măcelaru. Humet inaugurarà Sampler Sèries i Escenes amb Homenaje a Martha Graham, un cicle de cançons de 80 minuts per a soprano, piano, shakuhachi, quartet de percussió i dansa basat en textos del poeta Mario Lucarda. L’estrena incorpora l’encàrrec d’una coreografia creada per Virginie Mécène, interpretada per l’extraordinària PeiJu Chien-Pott, solista de la Martha Graham Dance Company. Un ensemble de luxe executarà la partitura: Sarah Maria Sun, Alberto Rosado, Kaoru Kakizakai i Neopercusión. El cicle coral Llum serà l’altra gran cita del compositor català. L’obra, que presentarà el prestigiós Latvian Radio Choir, és un viatge interior a la dimensió espiritual de l’home. I a la temporada de cambra, el Quartet Armida estrenarà Fràgil, una obra encàrrec per a quartet de corda i electrònica en què Ramon Humet amplifica fregaments, atacs i ressonàncies al límit del so.

El compositor Pablo Carrascosa Llopis (València, 1979) estrenarà en el marc de la temporada de l’OBC una obra que s’allunya de la retòrica tradicional de la música simfònica, dividint l’orquestra en diversos grups diferenciats i servint-se del loop i la cinta musical com a eines compositives. Carrascosa Llopis també estrenarà White amb Frames Percussion i el Barcelona Modern Ensemble. Una obra que el compositor presenta en dos formats radicalment diferents: com a sessió de música electrònica en directe executada pel propi compositor i com a concert amb instruments exclusivament acústics. La versatilitat acústica de la Sala 4 de L’Auditori permetrà al compositor definir diferents configuracions de l’espai a cada part de l’obra.

Concerts

Sampler Sèries CROSSINGLINES

CROSSINGLINES

Sessions:
12 de febrer 2020
Espai:
Sala 2 Oriol Martorell
10 €
Sampler Sèries HUMET: LLUM

HUMET: LLUM

Sessions:
25 de març 2020
Espai:
Sala 1 Pau Casals
Cancel·lat
Sampler Sèries CARRASCOSA LLOPIS: WHITE

CARRASCOSA LLOPIS: WHITE

Sessions:
1 d'abril 2020
Espai:
Sala 4 Alicia de Larrocha
Cancel·lat
Concerts de l'OBCTemporada Simfònica 19-20 MĂCELARU: EL PRÍNCEP DE FUSTA

MĂCELARU: EL PRÍNCEP DE FUSTA

Sessions:
7, 8 i 9 de maig 2020
Espai:
Sala 1 Pau Casals
Cancel·lat
12€ / 34€ / 44€ / 59€
Concerts de l'OBCTemporada Simfònica 19-20 NESTEROWICZ DIRIGEIX SIBELIUS

NESTEROWICZ DIRIGEIX SIBELIUS

Sessions:
23 i 24 de maig 2020
Espai:
Sala 1 Pau Casals
Cancel·lat
12€ / 34€ / 44€ / 59€
EscenesSampler Sèries HOMENAJE A MARTHA GRAHAM

HOMENAJE A MARTHA GRAHAM

Sessions:
6 d'octubre 2019
Espai:
Sala 2 Oriol Martorell
10 €
CambraMúsica de Cambra ARMIDA QUARTETT

ARMIDA QUARTETT

Sessions:
14 de novembre 2019
Espai:
Sala 2 Oriol Martorell
25€