Notícies

Aleix Palau | 25 octubre 2019

Chicuelo i Marco Mezquida obren les portes de les Jazz Sessions de L'Auditori amb el seu treball No hay dos sin tres i les entrades exhaurides

Ludovico Einauri, Mayte Martín, Miguel Poveda, Cécile McLorin ‎i María José Llergo son alguns dels caps de cartell de la temporada. Xavi Torres revisitarà les sonates de Beethoven com a part del Festival Beethoven250.


Una temporada més, a L’Auditori manté el compromís amb el jazz i les músiques improvisades a través de les Jazz Sessions, una programació que recull la diversitat de gèneres i estils i que comença aquesta nit amb l'actuació de Chicuelo i Marco Mezquida a la Sala 2 Oriol Martorell.

Des de les Jazz Sessions continuem esperonant la creació contemporània a través dels Revisiting, la sèrie d’encàrrecs a músics locals que convidem a revisitar les grans obres de la música clàssica i popular en clau de jazz. Enguany, els Revisiting aniran a càrrec del pianista Xavi Torres, qui proposa una relectura d’algunes de les sonates de Beethoven com a part del Festival Beethoven250 de L'Auditori, i del guitarrista David Soler, que repetirà la seva aproximació al gran clàssic de Pink Floyd The Dark Side of the Moon després de l’èxit que va obtenir la temporada passada.

La vinculació entre L’Auditori i els nous talents en permetrà descobrir dins el marc del Festival Emergents els projectes de jazz de l’Escola Superior de Música de Catalunya, del Taller de Músics, del Conservatori Superior del Liceu i de Joventuts Musicals. Amb l’arribada del bon temps, L’Auditori tornarà a omplir el seu espai exterior de música amb la programació gratuïta del Vermut Jazz, que presentarà set cites amb el millor jazz local: l’aproximació llatina de l’Ortiz & Santana & Barenghi Trio; l’homenatge del conjunt Impact a la música de Charles Tolliver; la Big Band de l’ESMUC, capitanejada per Lluís Vidal; la revisió de la música de Genesis del Jaume Vilaseca Trio; l’estrena del joveníssim St George Quartet; la presentació del darrer disc del Roger Mas Trio; i el viatge pels clàssics del cinema a càrrec del quartet del trompetista David Pastor.

El flamenco serà una altra de les músiques presents a les Jazz Sessions. La presentació de No hay dos sin tres, l’esperat segon disc de Chicuelo i Marco Mezquida i el final de la gira mundial de Las Migas. A més, acollirem el concert del cantaor Miguel Poveda amb motiu del 40è aniversari del Taller de Músics, l’espectacle Memento de Mayte Martín i una cita única amb el cante visionari de la jove María José Llergo. Més endavant, quan es doni a conèixer la programació del Ciutat Flamenco, incorporarem nous noms a la nostra temporada gràcies a la col·laboració de L'Auditori amb aquest festival.

L’arribada de Ludovico Einaudi a Barcelona unirà les programacions de L’Auditori i del Festival de Jazz de Barcelona. Com a destacada figura internacional comptarem també amb la veu de Cécile McLorin, guanyadora de dos Grammy. Una temporada més, el jazz dona la mà al cicle Sampler Sèries, dedicat a la música de nova creació, amb la presència destacada del pianista mallorquí Agustí Fernández, referent mundial de la improvisació lliure, que presentarà els dos conjunts que lidera: Liquid Trio, amb els catalans Ramon Prats i Albert Cirera, i Louisiana Variations, amb els experimentats Torben Snekkestad i Barry Guy.Podeu consultar la programació sencera de les Jazz Sessions aquí.