COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

13 d'octubre 2011

Bcn216 inaugura la temporada 2011-12 amb un concert d’encàrrecs dirigit pel japonès Yasuaki Itakura

El grup instrumental bcn216, sota la direcció artística de David Albet, inicia la 6ª temporada com a grup resident a L’Auditori amb una programació de 6 concerts a la Sala 2 Oriol Martorell.

El concert inaugural de la temporada tindrà lloc el proper dimecres 19 d’octubre amb un programa dirigit per Yasuaki Itakura, director de la Tokio Sinfonietta que ens porta els 4 encàrrecs d’aquesta temporada: les peces encarregades a Mateu Malondra i Ahmed Madkour, estrenades a El Caire el passat mes d’abril, i les obres encarregades aquesta temporada als compositors catalans Lluís Vidal i Raquel Garcia Tomás. El concert serà també la primera audició a Barcelona de l’obra per a violoncel i electrònica d’Hector Parra.

D’aquesta temporada 2011-12 destaquen dos grans noms: Pierre Boulez, amb un concert a càrrec del mestre Ernest Martínez-Izquierdo que dirigirà els dos Dérives; i el gironí Xavier Montsalvatge de qui se celebra el centenari el proper 2012 amb obres com Sum Vermis i Cinc invocacions al Crucificat. Dues obres fins ara mai enregistrades que el bcn216 va gravar el passat mes de juliol amb Naxos juntament amb la soprano Pia Freund i sota la direcció d’Ernest Martínez-Izquierdo.

bcn 216continua col·laborant de forma estable amb l’ESMUC, enguany amb dos concerts. D’una banda, Compositors a Barcelona que tindrà lloc el 20 de desembre i comptarà amb la presència del compositor italià Salvatore Sciarrino, a qui està dedicat el concert. I d’altra banda, Joves Compositors tancarà la temporada el 30 de maig en un concert en el que queda palesa l’aposta pels futurs compositors formats a Catalunya amb un programa dirigit per Francesc Prat.

El grup també manté el seu lligam amb el Festival Nous Sons amb un concert l’1 de març de la mà de Jonathan Brown, poc conegut en aquests repertoris, però amb un títol prou famós: The Viola in my life de Morton Feldman.
Per a més informació podeu descarregar-vos el dossier de premsa aquí

Podeu descarregar-vos una imatge de bcn216 aquí

Anar al principi