COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 27 de febrer 2018

La Banda Municipal de Barcelona i 400 cantaires interpreten a L’Auditori l’espectacular Magnificat de John Rutter

Salvador Brotons dirigeix aquest concert que suposa la culminació de la Trobada General de Corals Joves de Catalunya que es recupera després de nou anys.

La Banda Municipal de Barcelona i les veus de 400 cantaires de tot Catalunya s’uniran aquest diumenge a L’Auditori de Barcelona per interpretar plegats l’espectacular Magnificat de John Rutter, acompanyats de la soprano Mariona Pallach. El concert, dirigit per Salvador Brotons, suposa la culminació de la Trobada General de Corals Joves de Catalunya que ha tingut lloc durant dos caps de setmana a diferents espais de Barcelona i Granollers.

Corals Joves de Catalunya és una entitat cultural que va ser fundada l’any 1969 amb la missió d’agrupar les corals joves del nostre país. L’any 2015, nou anys després de la seva dissolució, Corals Joves reneix de la mà dels propis cantaires per a respondre de nou a la necessitat de crear vincles entre els cors, de descobrir nous repertoris i nous talents musicals. A dia d’avui, mes d’una vintena de cors, entre els quals hi ha el cor Jove de l’Orfeó Català, sumen uns 700 cantaires que formen part de Corals Joves de Catalunya. Amb l’objectiu de conèixer-se, trobar-se, i intercanviar experiències, han celebrat la primera Trobada General en la qual participen prop de 400 joves, de 17 cors, de diferents zones del territori català.

Abans de l’obra principal del concert, la Banda Municipal oferirà dues obres del darrer quart del segle XIX. En primer lloc, Petite suite, original per a piano a quatre mans, que Debussy va compondre entre els anys 1886 i 1889. Dos dels quatre moviments, “En bateau” i “Cortège”, s’inspiren en poemes del recull Fêtes galantes de Paul Verlaine, un univers líric en el qual apareixen personatges de la mitologia grega i de la Commedia dell’arte immersos en una atmosfera onírica. Tanca la primera part un poema simfònic que Txaikovski va finalitzar el 1876. L’amor prohibit entre Francesca da Rimini i Paolo Malatesta, recollit al Cant V de la Divina Comèdia.Descarrega’t vídeo de la trobada

Descarrega’t el programa de mà