COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 14 d'octubre 2020

La Banda inaugura temporada i estrena el nou segell discogràfic de L'Auditori de Barcelona

El titular de la formació, José R. Pascual-Vilaplana, dirigeix un programa dedicat al patrimoni musical català. El quartet de vent Tetra Brass Ensemble farà l'estrena absoluta d'una obra de Ximo Tarín. La Banda ofereix vuit programes durant la temporada de tardor de L'Auditori de Barcelona. El nou segell discogràfic de L'Auditori de Barcelona és digital i consultable a través de la plataforma L'Auditori Digital.

La Banda inaugura temporada i estrena el nou segell discogràfic de L'Auditori de Barcelona

La Banda Municipal de Barcelona es retrobarà amb el públic de L'Auditori en el seu primer concert dins de la temporada de tardor el proper 18 d'octubre. Amb el títol Memòria i present i la direcció del titular de la formació, José R. Pascual-Vilaplana, el concert servirà per presentar el nou disc de la formació, que és a més el primer del nou segell discogràfic digital de L’Auditori.

El segell neix de la ferma aposta per la digitalització que està duent a terme L'Auditori de Barcelona i està integrat dins L’Auditori Digital (auditoridigital.cat), plataforma de vídeo sota demanda on, a més dels discos, es poden veure en streaming i a la carta els concerts de L'Auditori. D'aquesta manera, L’Auditori genera un nou espai d’enregistraments propis d’alta qualitat centrats especialment en les dues formacions residents, l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona, amb projectes que volen recollir les millors obres del llegat musical de casa nostra.


Estrenes absolutes, patrimoni musical i abonaments
El disc de la Banda Municipal, Nascuts a Barcelona, se centra en les figures dels compositors barcelonins Carles Suriñach i Miquel Asins Arbó, dos autors que van desenvolupar carreres exitoses i plenes de reconeixements; l’un, als Estats Units i l’altre, a València.

Al concert inaugural de la Banda hi sonaran obres seves, a més de l'estrena mundial de Tres al·lusions a l'abisme de Ximo Tarín –clarinetista, director i compositor de Barcelona– que interpretarà el quartet de metall Tetra Brass Bcn Ensemble, integrat per músics de la Banda Municipal. Les sardanes de Robert Gerhard, considerades una fita per a la música catalana, encetaran la vetllada amb una mescla sorprenent de tradició i avantguarda, un viatge sonor a la Barcelona més internacional de 1929. En conjunt, un concert amb autors catalans que evoquen intensament la memòria col·lectiva i el present comú.

Durant la temporada de tardor de L'Auditori de Barcelona, la Banda Municipal farà sis programes que tindran una rellevant presència d'obres i solistes catalans. D'aquesta manera, podrem veure la soprano Maria Hinojosa i el pianista Ignasi Cambra, a més de composicions de Salvador Brotons, la ja esmentada estrena de Ximo Tarín i també l'encàrrec d'una obra a Marc Flores, feta amb col·laboració amb l'ESMUC.

Cal destacar el concert del grup MAP, que formen Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats, i que suposa un viatge a llocs insospitats. Al costat de la Banda Municipal de Barcelona, MAP ens mostrarà com l’escolta és una eina poderosa amb la qual fer créixer la música.

També tornen els concerts Familiars i Escolars amb l'espectacle Banda Ampla, amb música de Joan Albert Amargós i la direcció escènica de Jordi Oriol i Martí Torras Mayneris, que és la primera Guia de Banda per Joves, una obra per descobrir tots els colors i sonoritats d’aquesta formació.

Respecte als abonaments, la Banda Municipal ha posat a la venda uns abonaments de tardor que permeten triar un mínim de quatre concerts al preu dels quals s'aplicarà un 20% de descompte. Els abonats podran triar el seient que més els hi agradi i es dona la possibilitat d'escollir zones diferents per a cadascun dels programes.

Escolta aquí el disc de la Banda Municipal

Anar al principi