COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 23 de setembre 2020

La Banda participa avui a La Mercè i recupera la figura de la compositora negra Amanda Aldridge

L'escenari de Nou Barris acollirà també l'OBC el dissabte 26 i demà el Museu de la Música oferirà una jornada de portes obertes.

La Banda participa avui a La Mercè i recupera la figura de la compositora negra Amanda Aldridge

Comencen les festes de La Mercè i, com cada any, L'Auditori de Barcelona s'hi suma per regalar concerts a la ciutat i oferir jornades de portes obertes a les seves instal·lacions.

Aquest vespre serà el torn de la Banda Municipal de Barcelona que, de la mà del director titular de la formació, José R. Pascual-Vilaplana, farà un viatge a través de compositors catalans i d'arreu. Entre aquestes obres, cal destacar la interpretació de les Tres danses àrabs de la compositora britànica Amanda Aldridge (1866-1956). De pare afroamericà i mare sueca, Aldridge va ser cantant d'òpera, professora i compositora i va deixar un notable llegat musical a través de les seves partitures i de la seva activitat docent, tot formant figures tan destacades com Marian Anderson o Roland Hayes.

La música d'Aldridge compartirà escenari amb obres de Gershwin, Cesarini, Pep Ventura i Enric Casals.

Respecte a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Kazushi Ono dirigirà un programa que fa una aposta decidida pel patrimoni musical català amb músiques de dos dels grans compositors del nostre repertori: Ferran Sor i Carles Baguer. Completarà el programa la Segona de Beethoven.

El Museu de la Música de Barcelona també se sumarà a la Festa Major amb una jornada de portes obertes demà dijous 24, oferint així una ocasió excepcional per gaudir d'una de les millors col·leccions d'instruments musicals del continent.

Anar al principi