A través del programa social Apropa Cultura, L’Auditori destina part de les localitats de la seva programació habitual de concerts als centres socials que treballen amb col·lectius especialment vulnerables a un preu de 3€ per persona.

Nascut a L’Auditori l’any 2010, Apropa Cultura obra les portes de més de 50 equipaments culturals d’arreu de Catalunya als usuaris dels centres socials. A més dels concerts de L’Auditori, el programa facilita l’assistència a espectacles, visites i activitats d’aquests equipaments així com ofereix formacions artístiques a educadors socials.

Si representeu un centre social i voleu gaudir de les propostes i avantatges d’Apropa Cultura podeu trobar tota la informació i registrar-vos gratuïtament aquí.

Més enllà de l’assistència a concerts, L’Auditori Apropa proposa per una banda, l’activitat musical i participativa Un matí d’orquestra i per altra banda, presenta el projecte Et toca a tu dins de la temporada de L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a L'Auditori, en què els intèrprets són persones en una situació vulnerable provinents de centres socials que treballen la música com a eina d’integració social. Aquesta temporada 2018-19, els intèrprets del projecte EntreCordes de l'escola Pepa Colomer del Prat del Llobregat es sumaran a l'OBC per interpretar l'obra encàrrec que s'ha fet a M. Vila dins el concert La Tercera de Brahms.