COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Apropa Cultura

A través del programa social Apropa Cultura, L’Auditori de Barcelona destina un 2% de l’aforament de temporada de la seva programació habitual de concerts a entitats socials que treballen amb col·lectius en situació de vulnerabilitat, ja sigui per discapacitat o per risc d’exclusió social, a un preu de 3€ per persona.

Nascut a L’Auditori de Barcelona l’any 2006, Apropa Cultura obre actualment les portes de més de 130 equipaments culturals d’arreu de Catalunya a les persones en situació de vulnerabilitat o de l’àmbit de la discapacitat ateses per entitats socials. A més dels concerts de L’Auditori de Barcelona, el programa facilita l’assistència a espectacles, visites, tallers i activitats a teatres, auditoris, festivals, museus i espais singulars, així com formacions artístiques Educa amb l’Art a educadors/res socials i formacions artístiques en accessibilitat i diversitat a professionals de l’àmbit cultural.

Si coneixeu alguna entitat social i voleu que gaudeixi les propostes culturals a partir del programa Apropa Cultura podeu trobar tota la informació aquí.

Més enllà de l’assistència a concerts, L’Auditori Apropa proposa dues activitats participatives adreçades a col·lectius que per les seves característiques requereixen de propostes culturals dissenyades a mida:

Un matí d’orquestra: es tracta d’un taller participatiu adreçat a entitats que treballen amb persones amb Alzheimer i també a col·lectius amb discapacitat intel·lectual, trastorn de l’espectre autista o persones que conviuen amb un trastorn mental.

Des del 2018, L’Auditori Apropa organitza amb la Banda Municipal de Barcelona el cicle La Banda ens Apropa, concerts especialment pensats per a públic adult en un horari de matí entre setmana que sovint no poden gaudir dels concerts en l’horari habitual. Per tal d’afavorir el benestar de tot tipus de col·lectius, les normes relacionades amb el soroll i el moviment en la sala són més relaxades i també pot ‎haver-hi petits ajustaments en la llum, el so, etc. Aquestes sessions redueixen els nivells ‎d'ansietat i converteixen el concert en una millor experiència (persones amb ‎Alzheimer, persones amb autisme, persones amb dificultats cognitives, etc.).‎

Projectes de L'Auditori Apropa

Anar al principi