COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 14 de maig 2019

L'Auditori celebra 30 anys de Cantània amb més de 50.000 nens i nenes que cantaran a Brossa en el centenari del seu naixement

Prop de 50.000 alumnes participaran a la Cantània A de Brossa escrita per Eduard Iniesta a partir de poemes de Joan Brossa i Miquel Desclot. La Cantània comença avui a L’Auditori i es podrà veure a diverses localitats de la resta de Catalunya, Espanya i Portugal. El Foyer de la Sala 1 Pau Casals acull una exposició amb poemes visuals i poemes objecte de Joan Brossa.

L'Auditori celebra 30 anys de Cantània amb més de 50.000 nens i nenes que cantaran a Brossa en el centenari del seu naixement

Avui comença a L'Auditori una nova edició de Cantània, el projecte estrella del Servei Educatiu de la casa, que reunirà més de 50.000 nens i nenes en totes les seves seus de Catalunya, Espanya i Portugal.

Amb música creada especialment per Eduard Iniesta a partir de poemes de Joan Brossa, de qui enguany commemorem el centenari del seu naixement, i Miquel Desclot, la present edició porta per nom A de Brossa. Per la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori passaran, fins el 7 de juny, 28.800 nens i nenes de 615 escoles de tot el territori.
La història d'aquest any ens presenta a la Blanca i la Bruna, que s’endinsen en l’univers del poeta Joan Brossa a través dels objectes i textos trobats en uns arxius foscos, en les catacumbes d’una biblioteca nacional. La Blanca i la Bruna viatgen al món brossià de la màgia, el joc, les paraules, gràcies a unes ulleres molt especials a través de les quals, experimenten una nova mirada cap a elles mateixes i cap a la vida.

Per tal d'aprofundir en l'experiència brossiana, durant els dies de Cantània el Foyer acollirà una exposició amb poemes objecte i poemes visuals de Joan Brossa feta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa.

A més de a L'Auditori, Cantània també es farà a El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat del Vallès, Vic, Vilafranca del Penedès, Burgos, Parla, Saragossa, Valladolid i Guimarães (Portugal).

Cantània, 30 anys d’èxits
Enguany se celebra la 30a edició de Cantània. Des del seu naixement el curs 1989-1990, la Cantània s’ha realitzat a més de 20 ciutats de 6 països tant europeus com americans. Aquest any se celebraran 36 concerts a L’Auditori de Barcelona i també s’interpretarà a El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Cadis, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid i Guimarães (Portugal).

Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s’encarrega una obra nova per a un gran cor de nens i nenes, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L’Auditori com des de l’escola. L’objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tots.

Fitxa artística
Eduard Iniesta, música
Joan Brossa i Miquel Desclot, poemes
Marta Gil, dramatúrgia
Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montserrat Meneses, direcció musical

Instrumentistes:
Quim Ramos, Josep Traver, Eduard Iniesta, guitarra
Teresa Nogueron, Pau Domènech, Bartolomé Garcia, clarinet
Juan Francisco Bertomeu, Oleguer Bertran, Pepe Reche, trompa
Maria Perera, Elia Bastida, Mireia Vila, violí
Esther Vila, Lito Iglesias, Marçal Ayats, violoncel
Cristina Membrive, Manel Fortià, Johannes Nästesjö, contrabaix
Gregori Ferrer, Arnau Vilà, Gerard Pastor, piano
Josep Martí “Pinyu”, Marc Miralta, Àlex Tenes, bateria

Carol Alabau, Anna Mateo, Marta Garcia, soprano
Beth Rodergas, Nerea de Miguel, Maria Florensa, contralt

Marta Gil, Ignasi Tomàs i Cristina Martí, direcció escènica
Pep Prats, coordinació musical
Escola Aqua Alba de Gualba, il·lustracions
Marta Esteve, mestra

Anar al principi