Notícies

Lisi Andrés | 19 gener 2018

Assumpció Malagarriga rep un homenatge aquest diumenge per la seva tasca al capdavant del Servei Educatiu de L’Auditori

Més de 700 persones participaran en aquest reconeixement organitzat per un grup de mestres i professionals amb la complicitat de L’Auditori

Aquest diumenge 21 de gener la Sala 2 Oriol Martorell serà l’escenari d’un acte molt especial per homenatjar l’Assumpció Malagarriga, directora del Servei Educatiu de L’Auditori durant més de 15 anys. Ara fa dos anys i mig un ictus la va apartar de la feina de manera sobtada mentre participava en un Congrés d’Educació Musical a Porto. En aquest temps ella s’ha anat recuperant amb molta força de voluntat i ganes de viure.
L’Assumpció Malagarriga dirigia des de l’any 2000 el Servei Educatiu de L’Auditori, tot un referent a Europa en el disseny de concerts, tallers i activitats participatives per acostar la música a tots els públics, que ha creat escola arreu. Durant els 16 anys que va encapçalar aquest projecte han sigut molts els mestres, pedagogs, músics, coreògrafs, il·lustradors i altres professionals que hi han treballat i crescut conjuntament.
Diumenge a les 12h molts d’ells es reuniran per fer-li un gran reconeixement amb la complicitat de L’Auditori i agrair-li la feina feta durant tots aquests anys. A l’acte hi participaran més de 700 músics, cantaires, mestres, pedagogs, il·lustradors i professionals que han ideat un concert-homenatge amb fragments interpretats en directe d’alguns dels espectacles impulsats per ella i que s’han convertit en clàssics com el Sona Bach, Els Colors del Metall o el Ma, me, mi...Mozart!. A l’acte hi intervindran representants de L’Auditori de diferents etapes, el Sr. Joan Mateu, secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament Generalitat de Catalunya i el Sr. Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Els parlaments també reflectiran la projecció internacional i arreu d’Espanya del Servei Educatiu amb la intervenció del Sr. Volker Klein, director artístic del Musikforum de Kastellaun (Renània-Palatinat, Alemanya), la Sra. Silvia Carretero, responsable de l’àrea socioeducativa del Centro Cultural Miguel Delibes de Valladolid i Sr. Mikel Cañada, president de ROCE. Orquesta Sinfónica de Euskadi.

Un dels moments més emotius de l’acte serà l’entrega d’una maleta dels records on l’equip organitzador ha recollit escrits, cançons, il·lustracions i tot tipus de missatges que moltes persones els han fet arribar.

A partir de les 13h es farà una última actuació per cloure l’acte a l’espai exterior de L’Auditori per tal de donar cabuda a totes les persones que no han cabut dins de la sala i que també volen fer arribar el seu escalf i reconeixement a l’Assumpció.

Descarrega’t fotografies (crèdit May Zircus)