Santiago Cañón-Valencia

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Santiago Cañón-Valencia ha estat elogiat com un dels violoncel·listes joves més prometedors de la seva generació. Nascut a Bogotà el 1995, els seus principals mentors musicals han estat Henryk Zarzycki a Colòmbia, James Tennant a Nova Zelanda i Andres Diaz als Estats Units. Actualment es troba realitzant la llicenciatura professional amb Wolfgang Emanuel Schmidt a l’Acadèmia Kronberg per a Joves solistes.

Guanyador de la medalla de plata i el premi “Favorit del públic” al XVI Internacional Txaikovski 2019, entre molts altres guardons, va debutar com a solista amb només 6 anys amb l’Orquestra Filharmònica de Bogotà. Des de llavors, ha aparegut amb les principals orquestres de la seva Colòmbia natal i la seva carrera internacional com a solista l’ha portat arreu del món per actuar amb l’Orquestra Mariinsky amb Valery Gergiev, la Filharmònica de Brussel·les amb Stephane Deneve, la Filharmònica de Sant Petersburg amb Nikolai Alexeev, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Hongaresa amb Janos Kovacs o la Simfònica d’Anvers amb Muhai Tang, entre d’altres.

Apassionat de la música contemporània, va estrenar mundialment l’obra de Carlos Izcaray, el Concert per a violoncel Stringmaster al costat de l’Orquestra Simfònica d’Alabama. També va estrenar el Concert per a violoncel de Jorge Pinzón Rapsodia a los 4 Elementos al Cartagena Interational Music Festival 2019 i el Concert per a violoncel n. 2 de Ginastera amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Colòmbia, així com el Concert per a violoncel de Gulda a Nova Zelanda amb l’Orquestra de Cambra d’Auckland.

Enregistrat amb el segell Atoll a Nova Zelanda, el seu CD debut Solo ha estat aclamat internacionalment per la revista Strad. Els enregistraments recents inclouen sonates per a violoncel russes i peces populars del violoncel amb la pianista Katherine Austin. El seu proper llançament inclourà sonates de Beethoven i Schubert amb el pianista Andrea Lucchesini, amb al segell Egea.

Santiago Cañón-Valencia ha estat patrocinat per la Beca Mayra & Edmundo Esquenazi a través de la Fundació Salvi des del 2011.

Santiago Cañón-Valencia

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.