Nikolai Lugansky© Marco Borggreve

Nikolai Lugansky

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
nikolaylugansky.com

BIOGRAFIA

Nikolai Lugansky és especialment conegut per les seves interpretacions de Rakhmàninov, Prokófiev, Chopin i Debussy. Ha rebut nombrosos premis per enregistraments i mèrits artístics.

Treballa regularment amb directors de primer nivell com Yuri Temirkanov, Mikhail Pletnev, Charles Dutoit, Gianandrea Noseda i Vladimir Jurowski. Entre els concerts de la passada temporada 2021-2022, destaquen les actuacions amb la Philharmonisches Staatsorchester d’Hamburg, l’Orquestra Simfònica de la BBC de Londres, l’Orquestra Filharmònica dels Països Baixos i l’Orquestra Nacional Russa a la Philharmonie de París, així com l’Orquestra de Cleveland i la NHK de Tòquio.

Recitalista habitual en moltes sales de concerts de tot el món, Lugansky actua amb regularitat al Festival de La Roque-d’Anthéron, a França, on l’última temporada va assolir la seva 23a aparició consecutiva.

Els seus enregistraments han rebut diversos reconeixements, com ara el Diapason d’Or pel CD amb les sonates per a piano de Rakhmàninov, o el Gramophone Editor’s Choice pel seu àlbum de concerts de Grieg i Prokófiev amb Kent Nagano i la Deutsches Symphonie-Orchester Berlin. Lugansky té un contracte exclusiu amb el segell Harmonia Mundi amb qui el 2018 va publicar un disc amb els 24 Preludis de Rakhmàninov. Aquest va ser descrit pel Financial Times com un disc «capaç d’encantar l’oïda… amb un profund sentiment per la música». El mateix any 2018 va publicar un treball amb música de piano només de Debussy i el seu disc més recent, César Frank, Préludes, Fugues & Chorals, publicat el 2020, també ha guanyat el Diapason d’Or.

Nikolai Lugansky

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
nikolaylugansky.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.