Mauro Borgioni© Ribaltaluce Studio

Mauro Borgioni

Baríton

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.mauroborgioni.com

Mauro Borgioni va estudiar cant a la Civica Scuola di Musica de Milà, al Conservatorio Maderna de Cesena i a la Fondation Royaumont de París. Ha col·laborat amb orquestres i conjunts com Concerto Italiano, l’Orquestra de Cambra de Màntua, l’Orquestra Simfònica Nacional de la RAI, La Capella Reial de Catalunya, l’Orquestra «Lorenzo da Ponte», Die Kölner Akademie o Concerto Romano. Ha treballat amb directors i músics de renom com Rinaldo Alessandrini, Jordi Savall, Antonio Florio, Timothy Brock, Juraj Valčuha, Jonathan Webb o Lorenzo Ghielmi. També ha actuat en algunes de les sales i teatres més prestigiosos del món, com el Konzerthaus de Viena, el Teatre Regio de Torí, la Cité de la Musique de París, la Kölner Philharmonie de Colònia, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, el Gran Teatre Nacional de la Xina, a Pequín, o la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles.

Especialitzat en música barroca, els papers més rellevants que ha interpretat són el d’Orfeu a L’Orfeo de Monteverdi al Teatre Regio de Torí, al Teatre Comunale de Ferrara i al Teatre Basileu França de Goiânia (Brasil); el d’Ulisses a Il ritorno di Ulisse in patria, de Monteverdi, al Reate Festival de Roma; el d’Enees a Dido & Aeneas, de Purcell, al Teatre Alessandro Bonci, de Cesena, al Teatre Alighieri, de Ravenna, i al Teatre Verdi, de Gorizia; el d’Acrimante a Lempio punito, de Melani, al Reate Festival; el d’Haman a Esther,de Händel, i el de Polifem a Acis and Galatea, de Händel, al Teatre Comunale de Ferrara.

El seu repertori inclou obres mestres de J. S. Bach, com l’Oratori de Nadal, la Passió segons sant Mateu, la Passió segons sant Joan o la Missa en si menor, i de Händel, com El Messies o La Resurrezione. També s’hi troben obres mestres clàssiques com la Paukenmesse o la Missa Nelson, de Haydn, o els Rèquiems de Mozart i Fauré.

Mauro Borgioni també participa en repertoris contemporanis de manera habitual. Ha interpretat el paper del viatger a Curlew River i de Noè a Noye’s Fludde (totes dues obres de Britten), amb la Camerata Strumentale Città di Prato i Jonathan Webb, a més d’interpretar Aye a Akhnaten, de Philip Glass, amb l’Orquestra del Teatre Regio de Torí, dirigit per Dante Anzolini.

Ha participat en diversos festivals i temporades de concerts a Europa, Mèxic, Canadà i els Estats Units, i ha gravat peces per a les discogràfiques Alpha Productions, Brilliant Classics, Stradivarius, K617, Glossa, Fra Bernardo i Ricercar, així com per a emissores de ràdio i canals de televisió.

Esdeveniments de l’artista

Mauro Borgioni

Baríton

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.mauroborgioni.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.