Matthias Pintscher© Felix Broede

Matthias Pintscher

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.matthiaspintscher.com

La temporada 22-23 serà l’última en què Matthias Pintscher serà director musical de l’Ensemble Intercontemporain, la principal formació de música contemporània fundada per Pierre Boulez el 1980. Pintscher, durant la dècada en què ha dirigit artísticament la formació, ha continuat i ampliat la programació d’obres noves de compositors emergents del segle XXI, en paral·lel amb la interpretació d’obres icòniques de l’avantguarda del segle XX.

Entre els projectes que ha dirigit, destaquen els que ha fet amb la Filharmònica de Los Angeles, les orquestres simfòniques de Chicago, Cleveland, Dallas, Cincinnati, Montreal, Baltimore, Houston, Pittsburgh i Detroit, l’Orquestra de Cambra d’Europa, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, l’Orquestra de París, l’Orquestra Filharmònica de Rotterdam, el Reial Concertgebouw, la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra Mariinsky, l’Orquestra Simfònica Alemanya de Berlín, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena i l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen, a més de les grans gires internacionals que ha fet amb l’Ensemble Intercontemporain.

Conegut també com un dels compositors actuals més destacats, entre les seves estrenes recents destaquen el seu concert per a violoncel Un despertar, interpretat per Alisa Weilerstein i l’Orquestra Simfònica de Boston, i la seva obra per a baríton, cor i orquestra, executada per Georg Nigl i el Cor i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera al festival Musica Viva. A més, Pintscher és professor de The Juilliard School des del 2014 i publica les seves creacions amb l’editorial Bärenreiter.

Durant la temporada 22-23 debutarà amb la Simfònica de Viena i l’Orquestra Gürzenich de Colònia i tornarà a dirigir el Reial Concertgebouw, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC, l’OBC i la Boulez Ensemble. Als Estats Units, dirigirà per primera vegada l’Orquestra de Filadèlfia i l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Kansas.

Esdeveniments de l’artista

Matthias Pintscher

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.matthiaspintscher.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.