Matthias Pintscher

Direcció

Propers esdeveniments
MATTHIAS PINTSCHER I FRANCISCO LÓPEZ
31 de gener i 2 de febrer de 2025
TAST D'ORQUESTRA
1 de febrer de 2025 · 19h
Web de l’artista
www.matthiaspintscher.com

Després d’una exitosa dècada com a director musical de l’Ensemble Intercontemporain, Matthias Pintscher ha estat designat director musical de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Kansas, càrrec que ocuparà a partir de la temporada 2024-25. Pintscher ha fomentat la interpretació d’un repertori creixent d’obres noves de compositors emergents del segle XXI, en paral·lel amb la interpretació d’obres d’avantguarda icòniques del segle XX. Ha dirigit l’Ensemble en desenes d’estrenes mundials, ha enregistrat àlbums i ha portat la formació en gires arreu del món –Àsia, Amèrica del Nord i Europa–, actuant en grans festivals i a les sales de concerts més prestigioses.

La temporada 2023-24 serà el seu quart any com a Soci creatiu de l’Orquestra Simfònica de Cincinnati. Dirigirà també la gira de la Jove Orquestra Filharmònica Alemanya, i tornarà com a director convidat a la RAI Milano Musica i a l’Orquestra de Cambra de París, entre moltes altres formacions. Entre els projectes que ha dirigit destaquen els que ha fet amb les orquestres filharmòniques de Los Angeles, Rotterdam i Berlín, i amb orquestres simfòniques com les de Chicago i Houston, a més d’emprendre grans gires internacionals amb l’Ensemble InterContemporain.

Conegut també per ser un dels compositors actuals més destacats, les obres de Pintscher sovint s’inclouen als programes de les principals orquestres simfòniques del món. L’any 2022 es va estrenar el seu tercer concert per a violí, Assonanza, i també la seva peça orquestral Neharot. La temporada 2016-17 va ser compositor resident durant la temporada inaugural de la Filharmònica de l’Elba d’Hamburg, i entre el 2014 i el 2017 va ser artista resident de l’Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca.

Actualment, Pintscher és professor de la Juilliard School des del 2014 i publica les seves obres amb l’editorial Bärenreiter.

Matthias Pintscher

Direcció

Propers esdeveniments
MATTHIAS PINTSCHER I FRANCISCO LÓPEZ
31 de gener i 2 de febrer de 2025
TAST D'ORQUESTRA
1 de febrer de 2025 · 19h
Web de l’artista
www.matthiaspintscher.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.