Latvian Radio Choir

Cor

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.radiokoris.lv

Fundat el 1940, el Latvian Radio Choir (Cor de la Ràdio de Letònia) és un col·lectiu, únic i molt premiat, de cantants professionals que ofereix un repertori extraordinàriament ampli a la seva audiència. El cor és també un laboratori de descoberta creativa en mans de joves compositors, animant-los a sentir i explorar els límits del cant vocal clàssic. Des del 1992, està dirigit pel director artístic i director principal Sigvards Kļava i el director Kaspars Putniņš.

Ha participat en l’enregistrament de l’àlbum Adam’s Lament d’Arvo Pärt que va rebre el prestigiós premi de música Grammy. El cor és un guanyador recurrent del premi nacional més important de la música professional a Letònia: el Gran Premi de Música, així com el guanyador del Premi del Gabinet de Ministres de la República de Letònia. El seu àlbum Liturgy of St. John Chrysostom. Nine Sacred Choruses (Ondine) va guanyar el Premi Internacional de Música Clàssica 2020 com a millor obra coral i també va ser nominat per al premi BBC Music Magazine.

Latvian Radio Choir ha estat convidat a les sales de concerts europees més destacades, com el Concertgebouw i el Muziekgebouw d’Amsterdam, l’Elbphilharmonie d’Hamburg i el Théâtre des Champs-Elysées i la Cité de la Musique de París. Ha col·laborat amb el Lincoln Center, el Kennedy Center i el Walt Disney Concert Hall, ha actuat a la Duke University Chapel, el Queen Elizabeth Hall, el Berlin Concert Hall i s’ha convertit en el primer grup vocal a actuar a la nova sala de concerts Amere de La Haia.

El cor ha estat convidat als festivals de música més prestigiosos com el BBC Proms, el Festival de Salzburg, el Festival de Lucerna, el Festival OzAsia d’Austràlia i el Festival de les Arts de Primavera de Monte Carlo, entre d’altres. Va obtenir també molts elogis a Amèrica del Nord, quan va participar al White Light Festival als Estats Units i al Soundstreams al Canadà.

Els segells discogràfics Ondine, Hyperion Records, Deutsche Grammophon, ECM, BIS, Naïve, Prima Classica i Skani produeixen regularment els seus nous àlbums, en col·laboració amb grans directors com Heinz Holliger, Riccardo Muti, Riccardo Chailly, Gustavo Dudamel, Lars Mortensen, Esa-Pekka Salonen i Peter Phillips. Latvian Radio Choir ha treballat també amb l’Orquestra del Festival de Lucerna, l’Ensemble Intercontemporain, l’Ensemble Contrechamps, la Filharmònica de Los Angeles, Camerata Salzburg i Concerto Copenhagen.

Latvian Radio Choir

Cor

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.radiokoris.lv
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.