Anja Bihlmaier© Marco Borggreve

Anja Bihlmaier


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
anjabihlmaier.de

BIOGRAFIA

Gràcies al seu fort instint musical, el seu carisma abassegador i el seu lideratge natural, Anja Bihlmaier s’ha convertit en una de les directores més destacades de la seva generació, tant en l’àmbit simfònic com en l’operístic.  Aquesta serà la seva segona temporada com a directora titular de la Residentie Orkest de la Haia i directora convidada principal de l’Orquestra Simfònica de Lahti.

Bihlmaier comença la temporada 22-23 posant-se al capdavant de la Residentie Orkest al Concertgebouw d’Amsterdam i ho tornarà a fer en diverses ocasions al llarg d’aquests mesos. A més dels concerts habituals a Amsterdam i la Haia, portarà l’orquestra a la Filharmonia de Colònia abans d’emprendre una gira per Alemanya la temporada que ve. Tornarà a ser directora convidada de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio del Centre d’Alemanya (MDR) de Leipzig, amb la Simfonia n. 9 de Beethoven, l’Orquestra Simfònica de Galícia, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra i Cor Nacional d’Espanya. I dirigirà per primera vegada les orquestres filharmòniques d’Oslo i Hèlsinki, l’Orquestra Nacional de Bèlgica, l’Orquestra Filharmònica de Hong Kong i la Camerata de Salzburg.

Amb un repertori molt variat, que va de Haydn a Mahler, Bruckner i Strauss, passant per Sibelius, Bartók, Dvorák, Xostakóvitx, Debussy, Britten, Andrea Tarrodi i Wim Henderickx, recentment Bihlmaier ha dirigit l’Orquestra Simfònica de la Ràdio del Sud-oest d’Alemanya (SWR), l’Orquestra Simfònica de la BBC, l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finesa, l’Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm.

Bihlmaier és una apassionada de la direcció operística i al llarg dels seus quinze anys d’experiència ha treballat per a l’Òpera de Hannover, el teatre Chemnitz i el Teatre Nacional de Karlsruhe, on ha dirigit produccions com Eugene Onegin de Txaikovski, Carmen de Bizet, Werther de Massenet, Le nozze di Figaro (Les noces de Fígaro) de Mozart i Rusalka de Dvorák.  El febrer del 2023 dirigeix Der fliegende Holländer (L’holandès errant) de Wagner a Tampere i més endavant té compromisos amb l’Òpera Nacional de Noruega i Glyndebourne.  En els darrers anys ha dirigit Faust de Gounod amb l’Òpera de Trondheim, A Midsummer Night’s Dream (El somni d’una nit d’estiu) de Britten per a l’Òpera de Malmö i unes quantes produccions a la Volksoper de Viena, com l’aclamadíssima producció de Die Zauberflöte (La flauta màgica) que Henry Mason va fer la temporada 20-21.

Després d’estudiar al Conservatori de Música de Friburg, Anja Bihlmaier va guanyar una beca per estudiar amb Dennis Russell Davies i Jorge Rotter al Mozarteum de Salzburg. També va obtenir beques de la Fundació Brahms i va ser admesa al Deutsche Dirigentenforum. Ara viu a la Haia, on pot gaudir del seu amor per la natura, el surf i el ciclisme.

Play de l’artista

Esdeveniments de l’artista

Anja Bihlmaier


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
anjabihlmaier.de
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.