Notícies

Lisi Andrés | 26 setembre 2016

Tornen els Clubs de Música de L’Auditori i Biblioteques de Barcelona

Ja estan obertes les inscripcions per participar en la segona edició dels Clubs de Música que aquest any doblen el nombre de places i es faran a 4 biblioteques de la ciutat.

Després del gran èxit de la primera edició, aquest mes d’octubre tornen els Clubs de Música de L’Auditori i Biblioteques de Barcelona que permeten descobrir algunes de les pàgines essencials de la història de la música universal. Enguany les biblioteques de la ciutat que oferiran aquesta activitat s’amplien a 4 doblant així el nombre de places que s’ofereixen. Les sessions van relacionades a concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), de la Banda Municipal de Barcelona i de les temporades de Música Antiga i Música de Cambra sent un reflex de la varietat de programació que ofereix L’Auditori.

L’Auditori Clubs de Música és una iniciativa que neix amb l’objectiu d’acostar la música als barris i fer dels concerts una experiència molt més àmplia aprofundint sobre les obres, els compositors i el seu context. Els Clubs de Música reprodueixen l’estructura dels exitosos Clubs de Lectura que ja són presents a totes les biblioteques de la ciutat. Es tracta de sessions participatives d’una hora i mitja de durada conduïdes per dos especialistes musicòlegs que es celebraran els dies previs a l’assistència a determinats concerts a L’Auditori.
Per aquesta temporada s’han programat set sessions (una al mes) a la Biblioteca Clarà, la Biblioteca Vapor Vell, la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin i la Biblioteca El Clot - Josep Benet. La primera serà “Lobgesang: Mendelssohn” que es basarà en el concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya del 29 i 30 d’octubre. En aquesta ocasió, s’aprofundirà en l’espectacular Himne de lloança de Felix Mendelssohn, una de les obres preferides de les masses corals per la seva grandiositat i es revelaran tots els detalls d’aquesta gran cantata romàntica.

Les sessions seguiran el mes de novembre amb “Banda & Rock” en què la Banda Municipal de Barcelona ens convida a descobrir, entre d’altres, un espectacular concert per a grup de rock i banda d’un dels compositors de banda més destacats del moment. Al gener serà el torn del “Jerusalem Quartet”, un dels quartets més importants del moment que debuta a L’Auditori dins la temporada de Música de Cambra i al febrer a través del concert de l’OBC “El Wagner més simfònic” s’analitzarà el so únic i incomparable de l’orquestra wagneriana. Els Clubs de Música se centraran al març en dues de les grans obres de Mendelssohn en la sessió “Pablo Heras-Casado + Freiburger” dedicada a un dels plats forts de la temporada de Música Antiga que comptarà també amb la violinista Isabelle Faust. La sessió de l’abril porta per títol “Bach simfònic” i està dedicada al concert de l’OBC que explora la música de Bach de la mà d’autors que han orquestrat la seva obra. Els Clubs de Música s’acabaran al maig amb “Juan de la Rubia: Cabezón”, una bona ocasió per conèixer un dels músics de tecla més importants del Renaixement que es podrà gaudir en directe en un concert de la Temporada de Música Antiga en què sonarà el claviorgue històric del Museu de la Música.

Per formar part dels Clubs de Música de L’Auditori cal inscriure’s de forma presencial a les biblioteques que organitzen els clubs a partir del 26 de setembre. La inscripció és gratuïta i no és necessari tenir cap coneixement musical previ només ganes d’escoltar música, participar i passar-ho bé.