COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 15 de març 2021

Andrè Schuen i Daniel Heide interpreten "La bella molinera" de Schubert

Dijous 18 de març a les 19 h a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona.

Andrè Schuen i Daniel Heide interpreten 'La bella molinera' de Schubert

El baríton Andrè Schuen i el pianista Daniel Heide seran dijous a L'Auditori de Barcelona per interpretar La bella molinera de Franz Schubert. Andrè Schuen, una de les veus més destacades del panorama europeu, debutarà així a L'Auditori presentant aquest cicle que acaba d'enregistrar amb Heide pel segell Deutsche Grammophon.

Aquest viatge per una de les obres mestres del repertori per a veu i piano, està organitzat per L'Auditori de Barcelona i l'Associació Franz Schubert de Barcelona, i servirà de tret de sortida a la Schubertíada.

Malgrat la voluntat de Franz Schubert d’esdevenir un compositor operístic i simfònic, les cançons per a veu i piano són el seu llegat més important. La fusió dels elements musicals amb la profunditat literària dels poemes és absoluta, amb un ventall amplíssim d’emocions, sentiments i imatges, i el piano i la melodia com a trama i ordit d’un teixit unitari.

La bella molinera, escrit el 1823 i publicat el 1824, és un dels primers cicles de lieder que narren una història unitària i autocontinguda, amb un enfocament dramàtic i de gran volada. Schubert s’inspira en el cicle homònim de poemes de Wilhelm Müller publicat el 1821, tot i que n’elimina o modifica alguns per augmentar la potència narrativa de la història, amb un total de vint cançons. Algunes mantenen la tradicional forma estrofa-tornada, amb repetició musical, mentre que d’altres són exemples genuïns de l’estil durchkomponiert o de cançó composta, sense retorn ni repetició.


Descarrega el programa de mà i les lletres del concert.

Anar al principi