Atenció:

Aquest concert es realitzarà a la Basílica de Sant Just i Sant Pastor
Plaça de Sant Just, s/n, 08002 Barcelona

ALTERNATIVE HISTORY

JOSQUIN DESPREZ: A SECRET HISTORY

©Guy Carpenter

Repertori

    J. DESPREZ: O virgo prudentissima, a 6; Benedicta es caelorum regina (cant); Benedicta es caelorum regina, a 6; Et in terra, Missa Pange Lingua (transc. Vincenzo Capirola); Absalon fili mi, a 4; Ut Phoebi radiis, a 4; Qui tollis, Missa Pange Lingua (transc. Vincenzo Capirola); Praeter rerum seriem, a 6; Inviolata, integra et casta es, Maria (cant); Inviolata, integra et casta es, Maria; Pater noster, a 6; Ave Maria, a 4; Tu solus qui facis, a 4; Salve Regina, a 5; Ave Maria, a 6; Nymphes des Bois, a 4

Intèrprets

    Anna Maria Friman & John Potter, veus
    Ariel Abramovich & Jacob Heringman, violes de mà
  • 16 de febrer 2019
  • 29€
  • Basílica de Sant Just i Sant Pastor
  • Llums d'Antiga

Seguint la línia marcada pel 500 aniversari dels inicis de la Reforma protestant, el conjunt Alternative History, liderat pel cantant John Potter, proposa un repertori amb música de Josquin Desprez, de la qual Luter era un gran admirador.

Programa

Sota el nom de Secret History, el conjunt presenta part del disc que va enregistrar el 2017 per al segell ECM, en el qual investiga les relacions que la música de Josquin Desprez i la de Tomás Luis de Victoria han establert a través de diferents generacions de músics. En el seu concert al festival Llums d’Antiga, Alternative History interpretaran únicament obres de Desprez, figura central de la música del Renaixement. L’obra de Desprez inclou tots els gèneres importants de l’època i va tenir una forta influència que es va estendre per tot Europa durant els segles XV i XVI. El repertori que conforma Secret History està centrat en obres sacres per a diferents veus i acompanyament de violes de mà. La versió que Alternative History en fa ens endinsarà en l’univers reflexiu i intens d’una música que apel·la als nostres sentiments més profunds.

També et pot interessar

Les músiques de Martí Luter i Lluís XIV
Música Antiga

Les músiques de Martí Luter i Lluís XIV

Conversa a tres bandes

Representacions:
Dijous 7 de febrer 2019 a les 19 h
Lloc:
Sala 4 Alicia de Larrocha
RIAS KAMMERCHOR
Música Antiga

RIAS KAMMERCHOR

REQUIEMS DE VICTORIA & VIVANCOS

Representacions:
6 de març 2019
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA: MUSIKALISCHE EXEQUIEN OP. 7
Música Antiga

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA: MUSIKALISCHE EXEQUIEN OP. 7

Representacions:
17 de març 2019
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell