COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

17 de febrer 2010

"Àfrica: La sansa i el balafo" es podrà tornar a sentir diumenge al Museu de la Música, dins el III cicle de "La Música al Museu"

El pròxim diumenge dia 21 de febrer a les 18h es podrà tornar a sentir "Àfrica: La sansa i el balafo", audició que va inaugurar el 18 d’octubre el III cicle de "La Música al Museu", aquesta vegada però amb un format més llarg. Aquesta audició s’ha programat especialment per tal de dinamitzar els diumenges tarda gratuïts al Museu de la Música, de manera que el públic que visiti el Museu de forma gratuïta pugui gaudir també del seu cicle de música.

El Museu presentarà de nou, doncs, aquesta audició de dos instruments de la col·lecció africana: la sansa i el balafo, que coincideixen en la seva captivadora capacitat melòdica. La sansa és un idiòfon de flexió format per làmines que originàriament estaven fetes amb fibres vegetals i que, en l’actualitat, acostumen a ser de metall. Amb una petita caixa de ressonància que pot estar construïda amb les formes i materials més diversos, el seu so sempre sorprèn per la seva delicadesa i dolçor. El balafo, per la seva banda, és un idiòfon de percussió fabricat amb làmines de fusta. Compta amb carbasses acoblades a les làmines que fan la funció de ressonadors. Les membranes fetes amb nius d’aranya, fibres vegetals o d’animals, que recobreixen un petit forat situat a cada ressonador, vibren i donen una càlida sonoritat a l’instrument. Les formes i dimensions en poden ser igualment molt variades.

Així doncs, l’intèrpret i musicòleg Polo Vallejo ens mostrarà en aquesta audició l’especial singularitat d’aquests dos instruments de l’Àfrica subsahariana restaurats i conservats pel Museu, així com el seu context cultural mitjançant un atractiu recorregut per l’univers màgic i sempre sorprenent del continent. Aquesta vegada però i com a tret diferencial, l’audició tindrà una major durada que la del passat 18 d’octubre.

Les properes audicions programades els diumenges a la tarda seran el 21 de març amb La veu màgica d’Oberó i el 18 d’abril amb Els efectes històrics de la guitarra elèctrica també a les 18h.

Anar al principi