Notícies

Lisi Andrés | 23 setembre 2016

25 anys de rock català en un concert únic i irrepetible a L’Auditori

Les cançons de tota una generació tornaran a sonar en directe el 6 d’octubre a la Sala 1 Pau Casals de la mà d’una quinzena d’artistes i grups actuals.

La programació Amplificats de L’Auditori presenta el proper 6 d’octubre el concert únic i irrepetible “25 anys de rock català”, amb direcció artística de la revista Enderrock i direcció musical de David Soler. L’espectacle és un viatge per les cançons més representatives de la dècada dels noranta que van tenir el seu punt àlgid en el gran concert del Palau Sant Jordi del 1991.

L’espectacle comptarà amb la participació d’una quinzena de cantants i grups actuals que guarden un record personal del fenomen del rock català que va marcar tota una generació i ha servit de referent per a l’actual escena musical. Passaran per l’escenari de la Sala 1 de L’Auditori els bandautors Roger Mas i Joan Colomo, qui confessa haver sigut fanàtic de Sangtraït, el músic Joan Dausà, que amb un dels seus primers grups ja versionava les cançons del rock català, o Mazoni, Sanjosex i Ernest Cusachs (La iaia), que versionaran temes de n’Gai n’Gai, Ja T’ho Diré i Lax’n Busto. Seguint amb els vincles intergeneracionals, també oferiran els seus tributs Adrià Salas (La Pegatina), Josep Montero (Oques Grasses), Núria Graham i Joana Serrat, disposada a reivindicar les grans veus femenines del Rock Català (Mari Martínez de Duble Buble o Montse Llaràs de Bars). El rock de Teràpia de Shock i Obeses, el pop-folk de Copa Lotus i la psicodèlia de Trau, ens acostaran als Whiskyn’s, Els Pets i Sau.

El guitarrista i productor, David Soler, dirigirà una banda fixa amb Oriol Roca (bateria), Xavi Lloses (piano i teclats), Santi Careta (guitarra) i Jordi Casadesús (Baix) que acompanyarà tots els artistes en aquest viatge en el temps que desembocarà en una data molt senyalada: el 14 de juny de 1991. L'espectacle vol recordar també el 25è aniversari del concert al Palau Sant Jordi de Barcelona amb Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït, que va significar el moment culminant de l'escena i un rècord europeu d'assistència en un recinte tancat amb 22.104 espectadors.

L'entrada per al concert servirà també per a visitar gratuïtament l'exposició “La gran nit del rock català” al Museu de la Música.


L’exposició “La gran nit del rock català”, al Museu de la Música

El Museu de la Música ofereix l’exposició “La gran nit del rock català” per rememorar aquest fenomen de l’escena musical catalana i oferir un recorregut per la seva història a través de diferents materials com entrades històriques, postals, programes de concerts, discs dels grups del moment o el cartell del mític concert al Palau Sant Jordi. A més, un membre de cada grup ha cedit un dels instruments que van sonar aquella nit màgica. Així doncs, es poden veure al Museu de la Música la guitarra elèctrica de Lupe Villar, Sangtraït, la guitarra acústica de Pep Sala, Sau, el Baix de Francesc Lisicic "Cuco", Sopa de Cabra i la bateria de Joan Reig, Els Pets. La mostra, que està comissariada pel grup editorial Enderrock, es podrà veure fins el 8 de gener de 2017.